Metoda de invatare a cuvintelor noi

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.04 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1.Alcatuirea zilnica a unor liste de cuvinte(nu mai mult de 20 cuvinte pe zi in prima luna) desprinse din exercitiile de fata, lecturi, manuale.
2.Alcatuirea a patru coloane din fiecare foaie de hartie:Coloana a doua , cu data primei zile, scriem cuvintele straine;Coloana a treia - echivalentele in romana, scoase din dictionare.
3.Dupa completarea listei de 20 cuvinte, oprim aceasta operatie, recitim lista cuvintelor cu echivalentele lor, fara a face un efort de memorare;
4.Indoim foaia, ascuzand coloana a treia si, in ziua urmatoare, inainte de a nota cuvinte noi, verificam asimilarea celor din ziua precedenta, notand din memorie echivalentele romanesti pe prima coloana;

5.Desdoim foaia, le verificam cu echivalentele scrise pe coloana a treia. Se retin circa 60% din cuvinte, restul de 40% fiind alcatuite din:
-locuri goale "?" - cuvinte pe care nu ni le-am adus aminte deloc;
-" - " - cuvinte pe care le-am retinut gresit;
-"x" - cuvinte pe care le-am retinut aproximativ.

6. Cele 40% le vom trece in capul listei din ziua a doua, inaintea cuvintelor noi pe care le vom invata in acea zi;
7. In ziua atreia, inainte de a invata cuvinte noi, vom incerca sa notam cuvintele straine ale caror echivalente le avem pe coloana trei(tinand insa ascunse coloanele doi si unu). Vom constata ca rezultatul este aproximativ similar cu cel din ziua a doua. Ca atare vom procedala fel: cuvintele necunoscute "?", cuvintele invatate gresit " - " si cuvintele invatate aproximativ "x" le vom trece in capul listei din ziua atreia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.