Metode moderne de inregistrare si verificare a activitatii desfasurate de conducatorul auto si autovehicul

Trimis la data: 2014-11-20
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 3
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 695kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
electronice - folosesc ca punte de transfer de la generator de semnal - impulsor - la tahograf, un cablu electric. Generatorul de informatie este un impulsor care genereaza impulsuri regulate catre traductorul placii de baza a aparatului tahograf. In functie de generatii, pana in 1984 s-au fabricat tahografe electronice cu inscriptionare a timpilor de lucru, standard sau automatic, de tipul 1314 avand acelasi design ca si tahograful mecanic. Cel mai utilizat si des intalnit tahograf este tahograful 1318 cu inscriptionare automata a timpilor de lucru. Alte tipuri de tahografe electronice sunt 1319, 1324. De asemenea permit preluarea unor semnale care pot fi utilizate pentru limitator de viteza, sistem de masurare combustibil, GPS, etc.
- digitale - citesc informatia din cutia de viteza sau din computerul de bord al autovehiculului si o transmit digital la tahograf. Pentru inregistrarea activitatii conducatorilor auto acestea folosesc carduri. Ca si suport de hartie foloseste imprimanta cu banda. Datele nu mai sunt inscriptionate pe diagrama tahograf deja cunoscuta, ci sunt stocate pe un card cu chip si intr-o memorie de masa interna.Are capacitatea de a stoca datele pentru cel putin 365 de zile si permite descarcarea lor.Date generale cu privire la viteza autovehiculului sunt disponibile numai pentru ultimele 24 ore de condus si sunt inregistrate in memoria tahografului digital; nu sunt scrise pe cardul de sofer.

Totusi, datele privind depasirile de viteza sunt inregistrate, iar analiza datelor permite vizualizarea acestor evenimente si a altor informatii utile, asa cum este "franare brusca".Chiar daca alimentarea cu energie a unitatii vehicul ar fi intrerupta (spre exemplu,daca bateria autovehiculului este deconectata din motive de intretinere),tahograful digital este capabil sa stocheze date in continuare, deoarece este echipat cu propria sa baterie interna, ce poate furniza energie pentru cel putin 2 ani de zile.Avand in vedere acest aspect, nu ar trebui sa resetati ceasul intern al tahografului digital intre momentele de calibrare, care au loc la fiecare 2 ani de zile (spre deosebire de perioada de 6 ani de zile, valabila pentru tahograful analog).

1. Placa de baza - pe care sunt montate: mecanismele de inregistrare a vitezei, a distantei parcurse, a timpului de circulatie si de stationare, precum si transmisia contorului kilometric, contactele becului de semnalizare a vitezei maxime prestabilite, placa cu borne pentru conectarea la sursa de curent electric si priza pentru cuplarea cablului de antrenare (cablul de kilometraj).

2. Carcasa este o piesa turnata, de forma cilindrica, pe care se fixeaza: placa de baza, contorul kilometric si cutitul pentru crestarea pe diagrama a diferitelor momente in care se inchide sau se deschide aparatul. Pe flansa carcasei este prevazut un adaos de turnare pentru fixarea capacului si scobitura pentru clichetul incuietorii.
3. Capacul este fixat de carcasa printr-o balama. Pe acesta sunt fixate mecanismul ceasornic, indicatorul de viteza, diagrama de inregistrare, incuietoarea, becurile pentru iluminarea cadranului, becul de semnalizare a vitezei maxime prestabilite si cadranul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.