Metode si tehnici in management

Trimis la data: 2010-11-02
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 0
Autor: Laur Mares
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In cadrul intreprinderilor, controlul curent se efectueaza, de regula lunar, analizandu-se cu aceasta ocazie modul in care intreprinderea realizeaza sarcinile prevazute de la inceputul anului si pentru luna anterioara, luand eventual masuri pentru remedierea situatiilor negative.In activitatea de control se pot discuta o serie de probleme ce intereseaza in mod deosebit activitatea intreprinderii, precum: situatia evolutiei concurentiale a intreprinderii cu masura in care s-a tinut seama de evolutia mediului inconjurator (piete, tehnologii) ce influenteaza direct activitatea intreprinderii.
Controlul poate fi efectuat de personalul intreprinderii numit pentru aceasta, de specialisti in activitatea de control, de centre de consultanta - la chemarea conducerii intreprinderii care este interesata sa cunoasca exact modul de desfasurare al activitatilor, respectarea hotararilor adoptate, daca activitatea cu caracter strategic a intreprinderii a fost luata in consideratie.

Se efectueaza si activitati de audit asupra activitatii de ansamblu a intreprinderii sau diferitelor feluri de activitati, conducerea superioara fiind direct interesata de acest audit privind indeplinirea diferitelor angajamente cu caracter tactic sau strategic.
V. A cincea componenta a "nucleului dur" este pregatirea si stimularea personalului intreprinderii in raport cu activitatile ce trebuie desfasurate.Personalul = o resursa ce poate fi folosita mai multi ani (daca este suficient de stimulata) si care poate fi perfectionata in raport cu activitatea intreprinderii.

Aceasta componenta se realizeaza inca din faza de recrutare a personalului, pentru diferitele activitati.Potrivit unui sistem de pilotaj performant, trebuie recrutate acele persoane receptive la schimbare, pentru perfectionarea activitatii intreprinderii. Aceste persoane trebuie sa demonstreze ca pot lucra in echipa si ca pot veni cu masuri eficiente pentru a perfectiona activitatea intreprinderii sau a compartimentului in care lucreaza.

Prin cadrul metodologic global trebuie prevazute masuri de recrutare, potrivi unor cerinte prestabilite pentru pregatirea si perfectionarea acestora in raport cu noile activitati si sa prevada stimularea personalului si stabilizarea activitatii acestuia in intreprindere.
1= personalul care este format se imparte in grupe sau echipe, dotate cu mijloacele necesare (pe plan teoretic) pentru a desfasura o activitate rentabila.

Fiecare intreprindere, reprezentata de un colectiv, trebuie sa elaboreze un plan de productie, sa asigure o folosire optima a capacitatii de productie, sa urmareasca o buna aprovizionare tehnica, sa desfaca produsele pe diferitele piete. Castiga in final colectivul care reuseste sa asigure o rentabilitate superioara pe o perioada de mai multi ani, prin mai buna folosire a resurselor de care dispune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.