Metodologia cercetarii

Trimis la data: 2014-01-12
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: Daniela grigoras
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ultimii ani marketingul a castigat o importanta din ce in ce mai mare, unul din motive fiind diversificarea cererilor clientilor, precum si accesul mai larg la informare.Pentru a imbunatati activitatea institutiei/organizatiei si mai ales pentru a supravietui este necesara identificarea nevoilor si cerintelor utilizatorilor/clientilor si integrarea lor in activitatile cotidiene.Acest lucru presupune in primul rand o analiza de piata, anume o identificare si cercetare a intereselor clientilor.
O astfel de analiza este analiza SWOT, o analiza de piata folosita pe scara larga in procesele de management din toate domeniile si care ofera informatii asupra capacitatii de a raspunde si a controla impactul mediului. Intr-un serviciu informational competent care are in vedere , in prim plan, impactul mediului, succesul nu va intirzia sa apara.Punctele tari si puncetele slabe sau fortele si slabiciunile sunt in relatie cu factorii interni ai organizatiei, iar oportunitatile si amenintarile, cu factorii externi.

Punctele forte - repreazinta capacitatea unei organizatii de a-si realiza efectiv obiectivele. Ele pot fi determinate de creativitatea personalului de a gasi si a alege cele mai eficiente cai pentru rezolvarea unor probleme.Slabiciunea este o limita, o greseala, un defect de organizatie care duce la impiedicarea realizarii obiectivelor propuse. Pentru un manager, la elaborarea unui plan de management, este important ca pe langa punctele tari si punctele slabe, sa aiba si alte informatii culese direct de la utilizatori, prin intermediul interviurilor sau a chestionarelor.

Oportunitatea este o situatie favorabila din mediul extern al serviciului; poate fi o tendinta sau o schimbare care favorizeaza cererea pentru un serviciu care nu a mai existat.Amenintarea este o situatie nefavorabila in mediul extern al serviciului; poate fi o constrangere sau orice altceva ce poate influenta negativ activitatea.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.