Metodologia de organizare si functionare - Clubul Copiii Strazii

Trimis la data: 2009-10-24
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 7.17 / 10
Downloads: 0
Autor: Georgescu Florentina
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Clubul Copiii Strazii este un serviciu destinat copiilor strazii, care se organizeaza in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj. Directorul General al D.G.A.S.P.C.Dolj coordoneaza intreaga activitate a Clubului Copiii Strazii, iar finantarea cheltuielilor de functionare se asigura din bugetul D.G.A.S.P.C.Dolj.
Institutia se subordoneaza Directorului General Adjunct al D.G.A.S.P.C.-Dolj pentru probleme privind protectia copilului.
Evaluarea initiala si detaliata/complexa, specifica copilului din mediul stradal, este efectuata de catre echipa pluridisciplinara din cadrul institutiei, formata din: seful de centru, asistentul social, medicul, psihologul institutiei si alti specialisti in functie de nevoile identificate.Atat in cadrul evaluarii initiale, cat si a celei detaliate sau complexe, sunt implicati si lucratorul social stradal sau asistentii medicali, prin trasarea de responsabilitati in vederea scoaterii copilului din mediul stradal si realizarea planului individual de protectie.

Evaluarea initiala se realizeaza in 72 ore de la preluarea cazului din strada, conf.Ordinului 69/2004, privind Managementul de caz, de catre echipa multidisciplinara alcatuita din :seful de centru, asistentul social, medic, psiholog, lucrator social stradal(in functie de caz), tinandu-se cont de principiul proximizarii, iar in functie de nevoile identificate cazul este referit catre alta institutie sau se propune Directorului General al DGASPC.-Dolj, instiutirea unei masuri de protectie speciala.

Pentru evaluarea initiala se intocmesc urmatoarele acte :
-proces verbal incheiat cu ocazia primirii in centru a minorului, semnat de catre persoana care-l preda (sau reprezentantul institutiei care il aduce) si specialistul care il preia ; Acesta se inregistreaza in registrul de intrari iesiri, al institutiei, pe baza sa incepandu-se intocmirea celorlalte acte necesare, identificarii copilului (daca este cazul) si a evaluarii initiale ;
-fisa initiala a cazului care este intocmita de asistentul social si semnata de seful de centru, in care sunt trecute primele informatii cunoscute despre copil ;

-procesul verbal de intalnire cu specialistii, care se incheie cu ocazia intalnirii specialistilor in vederea discutarii situatiei primare cunoscute despre minor si trasarea sarcinilor pentru fiecare specialist in vederea realizarii evaluarii initiale a copilului. Acesta se inregistreaza in registru si este semnat de catre echipa centrului (sef centru, asistent social, medic, psiholog, lucrator social stradal sau instructor de educatie,in functie de caz) ; -foaia de activitate pe care asistentul social o incheie cu ocaziaintalnirii sale cu copilul in vederea identificarii cauzelor pentru care a fost gasit in strada, identificarea mai multor informatii despre copil si familia sa, discutii cu privire la pericolele la care se expune in strada si determinarea acestuia de a accepta sprijinul de specialitate ;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.