Metodologie privind desfasurarea concursului de rezidentiat in medicina dentara si farmacie

Trimis la data: 2014-01-10 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Art.1 Se aproba metodologia pentru desfasurarea concursului de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie sesiunea 14 nov.2004, conform anexei 1, care face parte integranta din prezentul Ordin.Art.2 Directia Resurse Umane, Formare Profesionala, Concursuri si Examene va aduce la indeplinire prevederile prezentului Ordin.

2. Numarul de locuri pe profile, grupe de specialitati si specialitati, precum si centrele de pregatire pentru fiecare specialitate sunt aprobate prin ordin comun emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Sanatatii.

3.Pentru organizarea concursului de rezidentiat este desemnata o comisie comuna nationala si comisii comune zonale. Comisiile comune sunt formate din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si aprobate prin Ordin comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii .

4. 1.Concursul se desfasoara sub forma de test grila cu 200 intrebari, cu o durata de 4 ore.
4. 2. Se declara promovati candidatii care obtin minim 50 % din punctajul maxim posibil la cele 200 de intrebari, in limita numarului de locuri publicat pentru fiecare grupa de specialitati.
4.3. Doctoranzii cu frecventa pot fi admisi in rezidentiat in situatia indeplinirii conditiilor de admitere la grupa sau subgrupa de specialitati respectiva.

4.4. Medicii rezidenti au obligatia sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de medic specialist in specialitatea pentru care au optat, in primii doi ani de la absolvirea stagiului. Schimbarea specialitatii in care a fost admis rezidentul este posibila printr-un nou concurs de rezidentiat. In cazuri justificate schimbarea se poate face numai prin ordin al ministrului sanatatii daca solicitantul indeplineste conditiile minime la specializarea ceruta.5. Informatiile generale importante despre concursul de rezidentiat sunt facute publice prin presa, radio, tv, iar cele de detaliu prin publicare in ziarul Viata Medicala >> si prin Internet, la adresa www.rezidentiat2004.ro .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.