Mexic - turism

Trimis la data: 2016-01-05
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: m.deea94
Dimensiune: 2414kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mexic este o tara situata in America de Nord, marginita de Statele Unite ale Americii la Nord si Belize si Guatemala la Sud. Este cea mai nordica tara hispanica din America Latina si cea mai populata tara vorbitoare de spaniola din lume. Intrucat Mexic este de fapt o republica federala, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane.
Forma teritoriului este aproximativ triunghiulara, avand peste 3000 km de la extremitatea nord-vestica la cea sud-estica. Tara are granite cu Statele Unite ale Americii la nord si cu Belize si Guatemala la sud. Peninsula Baja California, cu o lungime de 1250 km, este situata in vestul tarii si formeaza Golful Californiei. In estul tarii este situat Golful Mexicului, format de cealalta peninsula mexicana, Yucatan.
UNESCO a declarat doua zone din Mexico City ca si patrimoniu mondial: Centru Istoric unde sunt situate cladirile istorice si religioase si Catedrala Metropolitana, una din cele mai impresionante structuri arheologice din emisfera vestica. Palatul National, gazduieste picturi murale ce descriu istoria Mexicului, Palatul de Arte Frumoase, gazduieste cele mai importante evenimente din oras, constructia imbinand stilul art nouveau si cel art deco.

Catedrala Metropolitana
Plaza de la Constitution, este locul unde au loc festivalurile importante precum si o serie din protestele oraganizate de locuitori, in trecut fiind recunoscuta drept monument al independentei.
Panteon del Tepeyac, e un cimitir unde se odihnesc personalitatile importante din istoria Mexicului. Aici se gasesc multe magazine cu suveniruri, de arta religioasa si populara si anual in 12 decembrie are loc festivalul dedicat Fecioarei din Guadalupe, cu dansuri, slujbe reliogioase, carnavale, participand mii de vizitatori.

Alte obiective turistice din Ciudad de Mexico sunt: Monumentul ingerilor Independentei, Basilica Guadalupe, Turnul Latino-American si Turnul Maya, Parcul si Gradina Zoologica Chapultepec, Piramidele Teotihucan si numeroase muzee. Basilica Guadalupe
Acapulco, reprezinta un paradis tropical, cu munti cu o vegetatie bogata, plaje fine si un golf superb. Acapulco, e una dintre cele mai cautate destinatii din Mexic.

Orasul e impartit in trei zone: Playa Revolcadero, unde se afla cea mai mare intindere de apa si o laguna tropicala, Puerto Marguis, unde de curand s-au deschis foarte multe statiuni si Goful Acapulco, cea mai cunoscuta, datorita unui lant muntos ce formeaza un port natural, datorita hotelurilor de renume, datorita vietii de noapte foarte agitate, a locurilor de cumparaturi, restaurante si cafenele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.