Microsoft Excel

Trimis la data: 2011-11-13 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 2251
Autor: Ge dav Dimensiune: 64kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cea mai mare parte a ecranului este ocupata de o foaie de calcul goala, configurata sub forma de grila, cu randuri (linii) si coloane egale. Numarul maxim de coloane este de 256, notate cu A, B, C, ...AA,AB, ...., iar numarul maxim de randuri este de aproximativ 16350.Referirea la celulele foii de calcul se face prin adresa sau referinta, constand in litera coloanei urmata de numarul liniei. In caseta de nume este afisata adresa celulei curente. In zona de calcul automat este afisata suma valorilor din celulele selectate.Foaia de calcul afisata pe ecran este doar una dintre foile fisierului curent, denumit Registru de calcul. Un registru de calcul poate contine mai multe foi de calcul de tipuri diferite (foi de calcul, foi de diagrama, foi de macrocomenzi - memoreaza modalitati automate de manipulare a datelor sau a registrului de calcul). Numarul maxim de foi de calcul este 255.

Pentru fiecare foaie de calcul este afisata o eticheta, deasupra barei de stare de la baza ecranului. Derularea etichetelor se face cu ajutorul butoanelor de derulare, care pot aduce in campul vizual etichetele foilor ascunse fara a schimba foaia activa.Salvarea registrelor de calcul se face la fel ca in orice aplicatie Microsoft Office, cu Save sau Save As...., din meniul File. Extensia fisierelor va fi xls, sau xlt (pentru sablon), sau xlw (pentru un spatiu de lucru).

Introducerea datelor
Se face in celula activa in care clipeste cursorul, iar inregistrarea este validata cu Enter sau cu butonul, Shift+Enter sau , tab sau , Shift+Tab sau . O celula devine activa daca se executa clic cu mouse-ul in campul acesteia, sau daca se introduce adresa acesteia in caseta de nume.

Pentru editarea datelor introduse se poate proceda in unul din urmatoarele moduri:se executa clic in celula si se introduce noul continut;se executa clic in celula si se apasa F2;se executa dublu clic in celula.Numarul initial al foilor de calcul dintr-un registru este 3, dar poate fi modificat. Dacasunt necesare foi de calcul suplimentare, se pot adauga din Insert Worksheet. Noua foaie de calcul se insereaza in stanga foii curente si devine activa. Numarul initial al foilor de calcul poate fi modificat din meniul Tools Options General Sheets in new
workbook , unde se trece valoarea dorita.

Tipuri de inregistrari si formatele acestora
Cele mai frecvente tipuri de inregistrari sunt:text,numar,date calendaristice,ore,formule,functii. O inregistrare de tip text inseamna orice combinatie de litere si cifre si este automat aliniata la stanga. Numerele introduse ca text trebuie sa inceapa cu apostrof.O inregistrare de tip numar este aliniata automat la dreapta.Inregistrarile de tip data sau ora sunt de regula de forma: MM/DD/YY; MMM-YY; DD-MM-YY - pentru data, unde M=luna, D=zi, Y=an iar pentru ora HH:MM, unde H=ora, M=minut.

Observatii:
a.daca inregistrarile de tip text sunt mai lungi decat latimea standard a coloanelor, se poate continua inregistrarea intr-o celula libera alaturata. Daca celula contine date, inregistrarea este trunchiata.
b.Pentru inregistrari numerice lungi se afiseaza valorile in notatie stiintifica (E-8), sau se afiseaza simbolul "# " care arata ca valoarea respectiva este prea lunga pentru a fi afisata in celula.

Domeniile
Sunt blocuri de celule, iar adresele acestora se indica astfel: adresa celulei din coltul din stanga sus al domeniului, adresa celulei din coltul dreapta jos al domeniului, separate prin doua puncte : A3:B5
Selectarea domeniilor se poate face in doua moduri, dupa cum urmeaza:cu ajutorul mouse-lui, clic and drag. Va fi evidentiata zona in video-contrast, cu prima celula alba care este celula activa din domeniu.cu tastatura; folosim tasta SHIFT impreuna cu tastele directionale pentru a extinde domeniul.Deselectarea domeniilor se face executand clic in afara domeniului.

Selectarea liniilor si a coloanelor
Se face cu usurinta executand clic pe antetul liniei sau coloanei care se doreste selectata. Extinderea selectiei se face cu clic and drag sau cu Shift si tastele directionale.

Copierea inregistrarilor
Se folosesc comenzile standard de editare: Cut (Ctrl+X), Copy (Ctrl+C) si Paste (Ctrl+V). Copierea se face in alta parte a foii de calcul sau intr-o foaie de calcul diferita.Pentru copierea inregistrarilor se poate folosi copierea cu Autofill. Etape:Se pozitioneaza cursorul in coltul din dreapta jos al domeniului selectat; forma acestuia se schimba intr-o cruce neagra (marcaj de umplere);

Se apasa butonul stang al mouse-lui si se trage conturul selectiei peste un alt domeniu.Langa indicatorul mouse-lui apare o caseta care afiseaza titlurile coloanelor ce vor fi copiate atunci cand se elibereaza butonul mouse-lui.

Se elibereaza butonul mouseu-lui si copierea este efectuata.
Observatie: Copierea cu Autofill produce rezultate identice cu folosirea comenzilor Copy Paste cu singura deosebire ca nu este folosit clipboard-ul.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.