Microsoft Word

Trimis la data: 2007-05-31 Materia: Informatica Nivel: Gimnaziu Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 19
Autor: Sergiu Davidescu Dimensiune: 142kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Procesorul de texte Word este un program puternic pentru prelucrarea textelor şi organizarea lor sub forma de tipăritură: comunicări, broşuri, etc.
Sistemul de meniuri conţine pentru toate aceste aplicaţii 9 meniuri verticale: Fisier, Editare, Vizualizare, Inserare, Format, Instrumente, Tabel, Fereastra, Ajutor.

FISIER:

Nou - Creeazã un fisier complet nou.
Deschide - Deschide sau gãseste un fiºier.
Închide - Închide fisierul activ fãrã sã pãrãseascã programul. Dacã fisierul conþine modificãri nesalvate se va cere confirmarea salvãrii fisierului înainte de închidere.
Salvare - Salveazã fisierul activ cu numele, localizarea si formatul sãu curent de fisier.
Salveazã ca - Salveazã fisierul activ cu un nume, o locatie sau un format de fisier diferit.
Salvare ca paginã Web - Salveazã fisierul în format HTML (o paginã Web), astfel încât sã poatã fi vizualizat într-un browser Web si stabileste alte optiuni, cum ar fi titlul paginii Web si locatia unde va fi salvat fisierul.
Cãutare - Gãseste fisiere, pagini Web sau elemente Outlook în functie de criteriile de cãutare introduse.
Salvare versiune - Salveazã si gestioneazã multiple versiuni ale unui document în cadrul unui singur fisier.
Examinare paginã Web - Permite examinarea fisierului curent ca o paginã Web în browser-ul propriu, astfel încât sã se poatã vedea înainte de publicare cum va arãta.
Initializare paginã - Stabileste margini, sursã hârtie, dimensiuni hârtie, orientare paginã si alte optiuni de paginare pentru fisierul activ.
Examinare înaintea imprimãrii - Aratã cum se va prezenta un fisier când îl veti imprima.
Imprimare - Imprimã fisierul activ sau elementele selectate. Pentru a selecta optiunile de imprimare, în meniul Fisier, faceti clic pe optiunea Imprimare.
Destinatar corespondentã - În Microsoft Word trimite conþinutul documentului drept corp al mesajului de postã electronicã.
Proprietãþi - Afiseazã foaia de proprietãti pentru fisierul activ.
Lista fisierelor recent folosite - Afiseazã lista fisierelor pe care le-ati deschis cel mai recent în acest program. Pentru a redeschide rapid unul din aceste fisiere, faceti clic pe el.
Iesire - Închide acest program dupã ce vã solicitã sã salvati orice fisier nesalvat.

EDTARE:

Anulare - Anuleazã ultima comandã sau sterge ultima intrare pe care ati tastat-o.
Repetare - Repetã ultima dvs. actiune sau comandã, dacã acest lucru este posibil. Comanda Repetare îsi schimbã numele în
Decupare - Eliminã selectia din documentul activ si o plaseazã în Clipboard.
Copiere – copiaza textul selectat.
Afisare Office Clipboard - Afiseazã continutul clipboard-ului Office.
Lipire din Clipboard - Lipeste continutul Clipboard-ului în punctul de inserare si înlocuieste orice selectie. Aceastã comandã este disponibilã numai dacã ati decupat sau copiat un obiect, text sau continut al unei celule.
Inserare specialã - Insereazã, leagã sau incorporeazã continutul Clipboard-ului în fisierul curent în formatul pe care dvs. îl precizati.
Lipire ca hiperlink – lipeste ca hiperlink.

Golire:

-Formate - Eliminã numai formatarea selectiei; conþinutul si comentariile nu vor fi modificate.
-Cuprins - Sterge textul si imaginile selectate.
Selecteazã tot - Selecteazã toate textele si imaginile din fereastra activã sau tot textul din obiectul selectat.
Gãsire - Cautã textul sau formatul specificate.
Înlocuire - Cautã si înlocuieste textul precizat si formatarea.
Salt la - În Microsoft Excel, defileazã foaia de calcul si selecteazã celula, zona sau celulele cu caracteristicile precizate de dvs.

Vizualizare:

Normal - Comutã în vizualizarea normalã, care este vizualizarea implicitã a documentului pentru majoritatea operatiilor de procesare text, cum ar fi scrierea, editarea si formatarea.
Aspect paginã Web - Comutã documentul activ în vizualizare cu aspect de paginã Web, care este o vizualizare de editare care afiseazã documentul asa cum ar apãrea într-un browser Web.
Aspect paginã imprimatã - Comutã documentul activ la vizualizarea aspect paginã imprimatã, care este o vizualizare de editare ce afiseazã documentul asa cum va fi imprimat.
Vizualizare schitatã - Comutã în vizualizare schitatã, în care structura fisierului poate fi examinatã si se poate lucra cu ea în macheta schitatã clasicã.
Panoul de activitãti - Afiseazã panoul de activitãti, zona în care aveti posibilitatea de a crea noi fisiere, de a cãuta informatii, de a vizualiza continutul din clipboard si efectua alte activitãti.
Bare de instrumente - Afiseazã sau ascunde bare de instrumente. Pentru a afisa o barã de instrumente, selectati caseta de selectare de lângã numele acesteia. Pentru a ascunde o barã de instrumente, goliti caseta de selectare.
Riglã - Afiseazã sau ascunde rigla orizontalã pe care o puteti folosi la poziþionarea obiectelor, la schimbarea indentãrii paragrafelor, a marginilor de paginã sau alte stabiliri de parametri pentru spatiere.
Hartã document - Activeazã sau dezactiveazã harta documentului, un panou vertical de-a lungul marginii din stânga a ferestrei documentului care schiþeazã structura documentului.
Antet si subsol de paginã - Adaugã sau modificã textul care apare în partea de sus sau de jos a fiecãrei pagini sau diapozitiv.
Identificator - Afiseazã sau ascunde comentarii si modificãri urmãrite, precum inserãri, stergeri si modificãri de format.
Ecran Complet - Ascunde cele mai multe elemente ale ecranului astfel încât sã puteti vedea mai mult din documentul dvs.
Panoramare– Mareste,micsoreaza.

INSERARE:

Întrerupe - Insereazã un sfârait de paginã, de coloanã sau de sectiune în punctul de inserare.
Numere de paginã - Insereazã numere de paginã care se actualizeazã automat atunci când adãugati sau stergeti pagini.
Data si ora - Adaugã unui anume diapozitiv data si ora folosind formatul precizat de dvs.
AutoText - Creeazã sau insereazã o înregistrare AutoText.
Câmp - Insereazã un câmp în punctul de inserare. Folositi câmpurile pentru a insera automat diverse informatii si pentru a menþine aceste informatii permanent actualizate.
Simbol - Insereazã simboluri si caractere speciale din fonturile care sunt instalate pe computerul dvs.
Insereazã comentariu - Insereazã un comentariu în punctul de inserare.

Referinta:


-Inserare notã de subsol - Insereazã o notã de subsol sau o notã de final în documentul activ. Nota marcaj de referintã este inseratã la punctul de inserare.
-Legendã - Insereazã legende pentru tabele, figuri, ecuatii si alte elemente.
-Referintã încrucisatã - Insereazã o referintã încrucisatã unui element dintr-un document.
Index si tabele - Creeazã indecsi, cuprinsuri, tabele de figuri, tabele de citatii si alte tabele similare.
Imagine – Insereaza o imagine de diferite tipuri.
Inserare diagramã - Creeazã o organigramã sau o diagramã în document.
Casetã text - Deseneazã o casetã text cu text pe orizontalã unde faceti clic sau glisati.
Fisier - Insereazã o parte sau tot fisierul selectat de dvs. în fisierul activ, în punctul de inserare.
Obiect - Insereazã un obiect, cum ar fi un desen, un text cu efecte artistice sau o ecuasie, în punctul de inserare.
Marcaj în document - Creeazã marcaje în document, pe care le putesi folosi pentru a marca textul selectat, imagini, tabele sau alte elemente.
Hyperlink - Insereazã un hiperlink nou sau editeazã hiperlink-ul selectat.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.