Micul print - rezumat

Trimis la data: 2007-11-15
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.54 / 10
Downloads: 20
Autor: Luiza Lita
Dimensiune: 7kb
Voturi: 1135
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Această poveste ne descrie viaţa unui copil de 6 ani, care facea niste desene interesante. Primul desen al lui semăna cu o pălărie, dar de fapt dacă îl rugai să-ţi explice, îţi spunea că de fapt este un şarpe care a mancat un elefant. Povestea ne spune ca acest băiat a devenit pilot de avion şi a zburat pretutindeni în lume şi a întrebat peste tot pe unde s-a dus dacă ştie cineva ce reprezintă desenul lui. Cum nu primea răspunsul corect nu mai întreba nimic mai departe, nu mai pomenea de şerpii boa sau de pădurile virgine, doar despre bridge, golf sau politică.
S-a întâmplat odată să i se strice avionul şi să rămână singur în mijlocul deşertului Sahara. Acolo el s-a întâlnit cu Micul Prinţ care era un băieţel provenit de pe altă planetă. Când s-a trezit de dimineaţă un glăscior ciudat îl ruga să-i deseneze o oaie. El a încercat de mai multe ori să o deseneze dar nu a reuşit să îl satisfacă pe micul prinţ. Atunci a desenat doar o cutie în care i-a spus ca se află oaia pe care el şi-o doreşte. Planeta de pe care venea Micul Prinţ era de mărimea unei case şi se numea B-612, el trăia singur pe ea, avea doar o floare şi trei vulcani pe care îi curăţa în fiecare săptămînă.

Micul Prinţ se temea că pe planeta lui micuţă vor creşte baobabi, care sunt nişte arbori înalţi cât bisericile, de aceea el a vrut o oaie care să poată mânca puieţii de baobabi. Ca sa nu-i mănânce oaia floarea pilotul i-a desenat acesteia o botniţă., iar florii o armură.
Mai departe aflăm de la Micul Prinţ că de pe planeta lui se poate vedea cum asfinţeşte soarele de 43 de ori pe zi. În capitolul 8 al cărţii despre Micul Prinţ aflăm mai multe amănunte despre floarea prinţului care era foarte pretenţioasă, vroia să fie udată mereu şi să stea sub un clopot de sticlă ca să nu-i fie frig noaptea. Ea era o floare specială care putea să vorbească şisă îşi exprime sentimentele.

A cincea planetă vizitată era cea mai mică şi cea mai neobişnuită, deoarece pe suprafaţa ei se afla un felinar şi un lampagiu, care era obligat de consemn să aprindă felinarul la venirea nopţii şi să îl stingă în zori. A şeasea planetă era de zece ori mai mare decât celelalte planete, pe ea se afla un geograf bătrân care scria în nişte cărţi uriaşe tot felul de date, el i-a recomandat prinţului să viziteze Pământul.
Cea de a şaptea planetă vizitată de Micul Prinţ a fost Pământul unde a întâlnit oameni de toate felurile, apoi a ajuns în deşert şi a stat de vorbă cu un şarpe. S-a întâlnit cu o floare cu care a stat de vorbă despre oameni. Mergâng mai departe a ajuns la un munte unde şi-a putut auzi ecoul vocii sale. După multe zile de mers prin deşert Micul Prinţ a găsit o grădină cu trandafiri care semănau cu floarea lui. De aceea el s-a întristat pentru că floarea lui îi spusese că este unică în lume.

Pe drum a mai întâlnit o vulpe care i-a spus că vrea să fie îmblânzită de către el, atunci el a îmblânzit-o, drept răsplată vulpea i-a spus să meargă în grădină şi să observe că trandafirii pe care îi văzuse şi crezuse că sunt la fel cu floarea lui, erau altfel, deoarece creşteau singuri, nu erau atât de îngrijiţi şi răsfăţaţi.

În vizita lui pe Pământ Micul Prinţ s-a întâlnit cu un acar şi cu un neguţător de hapuri. Apoi s-a întâlnit cu pilotul căruia îi era sete, de aceea ei au hotărât să meargă să caute o fântână. După ce au găsit fântâna au fost foarte bucuroşi deoarece au putut să-şi potolească setea. Din vorbă în vorbă pilotul a aflat de la Micul Prinţ că plecase de pe planeta lui micuţă de un an de zile şi că ar fi trebuit să se întoarcă acasă exact în acea noapte. De aceea Micul Prinţ vorbise cu şarpele veninos ca să-l otrăvească pentru a ajunge acasă, dar pilotul ar mai fi vrut să stea cu el măcar până îşi va termina avionul de reparat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.