Mielul din Eden

Trimis la data: 2014-02-11
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Fructul oprit, Cain si Abel, Turnul Babel... episoade in razboiul nevazut
A fost Iisus Hristos implicat in istoria pamantului si inaintea nasterii Sale in Nazaret? Sau doar dupa intruparea Sa? Ne propunem sa gasim raspunsul in Sfanta Scriptura.
Introducere
Cuvantul romanesc "inger", ca si "angel", este o transliterare a cuvantului grecesc anghelos, care inseamna: "sol", "vestitor", "mesager" Corespondentul lui din limba ebraica - Malak - inseamna de asemenea: "sol", vestitor", "mesager".
Cuvantul romanesc "inger", ca si "angel", este o transliterare a cuvantului grecesc anghelos, care inseamna: "sol", "vestitor", "mesager" Corespondentul lui din limba ebraica - Malak - inseamna de asemenea: "sol", vestitor", "mesager".
Noi ne-am obisnuit sa luam cuvantul "inger" intr-un singur sens: acela de fiinta cereasca, ce a fost creata de Dumnezeu "cu putin mai presus de om" (Evrei 2,7).

Dar, la fel cum alte cuvinte au mai multe sensuri (ca de exemplu: "masa" - insemnand "corpul cu patru picioare" la care stau oamenii cand mananca; sau "hrana" omului; sau "o multime mare de oameni"; sau o "stare de contact electric"...), tot asa si cuvantul "inger" are in Biblie mai multe aplicatii (sensuri).
Ca o dovada a faptului ca Domnul Hristos Si-a manifestat prezenta in toata istoria omenirii (si nu doar de la Betleem incoace), umbland alaturi de omul pacatos, vom examina textele in care "Ingerul Domnului" este identificat ca fiind "Dumnezeu", in Persoana Fiului divin, Isus Hristos.

Avraam
Este momentul cel mai dramatic din viata lui Avraam: Dumnezeu ii ceruse sa-I aduca jertfa chiar pe singurul sau fiu. In clipa cand batranul urma sa-l junghie:
"Ingerul Domnului l-a strigat din ceruri si a zis: 'Avraame! Avraame!'... Stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine... Pe Mine insumi jur, zice Domnul, pentru ca ai facut lucrul acesta si n-ai crutat pe fiul tau..." (Gen.22, 11.16).
Aici, "Ingerul Domnului" apare a fi "Dumnezeu".

Iacov
Dupa 20 de ani de exil voluntar, de teama razbunarii fratelui sau Esau, Iacov se hotaraste sa se reintoarca. Pe cand teama il cuprindea, Dumnezeu i Se descopera intr-un vis: "Si Ingerul lui Dumnezeu mi-a zis in vis: "Iacove!... Eu sunt Dumnezeul din Betel" (Geneza 31,11.13).
Cu aproape 1.700 de ani mai tarziu, Mantuitorul ne descopera (Ioan 1,51) ca El Insusi era "scara" = "Dumnezeul" din Betel!
Pe drumul intoarcerii, inainte de a se intalni cu Esau, Iacov trece printr-o experienta unica. O fiinta necunoscuta, supra-omeneasca, se lupta cu el pana reuseste sa-l zdrobeasca.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.