Mineritul

Trimis la data: 2010-08-03
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.70 / 10
Downloads: 84
Autor: Diana Baciu
Dimensiune: 11kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tehnicile primitive de explorare minera dateaza din epoca de piatra cand oameni neolitici cremenea de la suprafata solului si mai tirziu din zacaminte subterane . Uneltele folosite erau tarnacopul, cele mai vechi zacaminte ereau in egipt careb in jurul anilor 3000 Inainte de Hristos erau esploatate la scara larga.
Conditi riscante
Munca in subteran este foarte riscanta si astazi este periculoasa .
In minele moderne nu este permisa flacarile deschise in subteran pentru a nu aprinde flacarile . Egipteni foloseau focul pentru a sparge rochile subterane.Vechi greci si romani exploatau in multe regiuni aur, argint ,staniu ,cupru, plumb si fier folosind munca sclavilor.

Aurul care reactioneaza chimic Cu foarte putine alte elemente apar sub adresa sub forma de petite sau plumbare . Celelalte metale apar I general doar in compusi chimici .Romani au contribuit mult la raspindirea exploatari miniere in Europa si Africa aceste activitati au continuat si dupa caderea imperiului Roman, iar Eviul Mediul exploatarea metalelor era bine organizate

Energia aburilor
Aparitia motoarelor cu aburi in ani 1700 a adus progrese mari in tehnologia mineritului. Aceasta noua sursa de energie a fost utilizata pentru ventilarea si drenarea minelor subterane si ridicarea la suprafata incarcaturile grele in revolutia industriala din ani 1700 si 1800 progresul in exploatarea miniera a fost mai mare decat in ultimi 5000 ani. In doar doua secole ,mineritul s-a transformat dintr-o exploatare aproape la intamplare a bogatiilor minerale al Pamantului intr-o industrie bine planificata, raspindita . Milioane de oameni au murit sau au fost raniti in mine si chiar si in anii 1900 aproximativ 50.000 de mine anual.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.