Minimalismul in artele vizuale

Trimis la data: 2012-05-11
Materia: Arte plastice
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 7.99 / 10
Downloads: 3
Autor: Dannaella
Dimensiune: 1879kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Reactionand impotriva exceselor formale si emotivitatea expresionismului abstract, practicantii de arta minimalisme (de asemenea numite uneori arta ABC)s-au straduit sa-si concentreze atentia asupra obiectului ca pe un obiect, reducand continutului sau istoric si expresiv la un nivel minim. Multi artisti sculptori minimalisti au fost preocupati de reducerea formelor pentru simplitatea ei,in cea mai mare masura. Ei au folosit culori suprafate plane, finisaje de fabrica, si materiale industriale. Utilizarea de repetitii a contribuit la scopul lor. Artisti precum Carl Andre, Sol LeWitt, Robert Morris, Richard Serra, Donald Judd, si Dan flavin au fost asociati cu miscarea.
In sec al XX-lea miscarile in arta si muzica,au fost caracterizate prin simplitate extrema de forma si respingere continutului emotional. In artele vizuale, Minimalismul isi are originea in New York in 1950, ca o forma de arta abstracta si a devenit un trend major in anii 1960 si anii '70. Minimalistii au crezut ca o opera de arta ar trebui sa fie in intregime de auto-referential; elemente cu caracter personal au fost dezbatute pentru a dezvalui obiectivul, elementele pur vizuale.

Sculptori minimalisti ii includ pe Carl Andre si Donald Judd; pictorii minimalisti ii includ pe Ellsworth Kelly si Agnes Martin. In muzica, Minimalismul a aparut in anii 1960. Se foloseste o bataie de echilibru prin repetarea neintrerupta de tonuri si acorduri cu modificari progresive in componentele lor, un ritm lent de schimbare armonice, precum si putin sau deloc contrapunct. Antecedentele sale principale sunt de muzica din India si Asia de Sud-Est. Practicanti in cele mai importante timpurii ii includ pe La Monte Young (n. 1935), Terry Riley (n. 1935) este, probabil,ca in lucrarile sale cele mai semnificative , Steve Reich, Philip Glass, si de John Adams.

Arta Minimala, de asemenea, numit arta ABC, este punctul culminant al tendinte reductioniste si in arta moderna care a aparut in compozitia din 1913 de pictorul rus Kasimir Malevich a unui patrat negru pe un fond alb. Structurile primare a sculptorilor minimalisti Donald Judd, Carl Andre, Dan flavin, Tony Smith, Anthony Caro, Sol LeWitt, John McCracken, Craig Kaufman, Robert Duran, si Robert Morris si Jack Youngerman, Ellsworth Kelly, Frank Stella, Kenneth Noland, Al Held, si Gene Davis are radacinile in nemultumirea acestor artisti "cu pictura de actiune, o ramura a expresionismului abstract american bazata pe intuitie, un gest spontan care a dominat arta avant-garde americana prin o mare parte din anii 1950.

Minimalistii, care credeau ca pictura de actiune a fost prea personala si nesubstantiala, au adoptat punctul de vedere ca o opera de arta nu ar trebui sa se refere la altceva in afara de ea insesi. Utilizarea formei simple si liniara, a fost mai degraba o abordare fara sens si a fost destinata sa sublinieze doua dimensiuni si pentru a permite o vizualizare imediata, raspuns pur vizual. Ei au transformat pentru o sursa de inspiratie pentru impasibili, lucrari linistita ca cea a lui Barnett Newman si Ad Reinhardt, exponenti ai culoare-domeniul ramura de pictura.

Hard-pictura este caracterizata ca fiind de mare simplificitate, formele geometrice, de obicei pe o suprafata totala plata, precisa, briciul-contururi clare si domenii largi de luminoase, de culoare nemodulata care au fost pictata in panza netratata. Se diferentiaza de alte tipuri de abstractizare geometrica prin modul in care acesta respinge compozitii atat lirice si matematice, chiar si in acest domeniu simplificat, ele sunt un mijloc de exprimare personala pentru artist. Minimal hard-pictura EDGE este construirea anonima a unui obiect simplu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.