Minoritate etnica

Trimis la data: 2014-11-21
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: crihanaveche11
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In urmatorul eseu mi-am propus sa analizez situatia turcilor din Germania nu din punct de vedere istoric si economic, dar din punct de vedere a riscurilor la care au fost expusi. Voi incerca sa descriu care sunt principalele probleme cu care se confrunta aceasta entitate si ce greutati intampina societatea in urma invaziei acestei entitati.
In primul rand, turcii au venit in Germania in perioada cuprinsa intre 1950-1974 cand au fost efectuate migratii in masa. Primii care au migrat spre aceasta tara au fost numiti gastarbeiteri care la inceput au fost primiti cu bratele larg deschise reprezentand o forta de munca apta pentru a ridica economia tarii dar care dupa au primit ordin de repatriere, ceva ce nu sa dovedit a fi efectiv. Milli Gorus, lider istoric al miscarii islamiste afirma ca" Europenii isi inchipuie ca musulmanii nu au venit in Europa decat pentru a castiga bani. DAR ALLAH ARE ALTE PLANURI. Vom pune cu siguranta mana pe putere.

Ce nu se stie inca, este daca acest lucru va fi sau nu insotit de varsare de sange." Aceste cuvinte ia incurajat pe germanii sa devina mai represivi in relatie cu entitatea turca astfel obligandu-i sa invete limba germana pe muncitori dar si pe copiii lor. Alte represiuni asupra acestei entitati au venit din partea extremistilor de dreapta pe la mijlocul anilor 1990, care veneau cu atacuri xenofobe atacuri violente, in urma carora sau provocat multe decese.

In al doilea rand, conform statisticilor de natalitate, rata noilor nascuti turci este mai ridicata decat cea a germanilor ceea ce trage un semnal de alarma autoritatilor avand consecinte majore asupra securitatii sociale. O alta problema care ingrijoreaza statul in mod deosebit reprezinta numarul mare de turci neintegrati in societate dar si rolul Islamului in Germania. Merkel afirma intr-un discurs in 2010 ca eforturile Germaniei de a construi o societate multiculturala dupa al doilea razboi mondial a esuat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.