Miracolul cuvintelor in viata mea.

Trimis la data: 2014-03-23
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: dianamanjeru
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vorbele pot schimba vieti. Ele reprezinta alegeri inconstiente, vin din inima si trezesc sentimente puternice in noi si in cei carora le sint adresate. Alegind sa comunici pozitiv e in ultima instanta un act de responsabilitate fata de tine insuti si de ceilalti.

Referate similare:

Spre exemplu, daca esti atent la ce exprima emotional cuvintele tale atunci cind vorbesti despre "dragoste" sau "optimism", poate vei observa ca te simti entuziast, inaripat, plin de viata si de bucurie; ai face orice ca sa pastrezi aceasta stare de bine si ti-ar placea sa petreci cit mai mult timp in preajma oamenilor care au o asemenea perceptie frumoasa despre viata.

Cuvintele...Fiecare cuvint are o forta nebanuita cara ne aduce toate frumusetile lumii. Cuvintele ne inspira; ele adauga valoare vietii si construiesc imagini (perceptii) care se materializeaza.

Cuvintele frumoase celebreaza si onoreaza viata; ele ne umanizeaza si ne individualizeaza. Ele pot rani, ofensa, jigni, dar pot si sa incurajeze interlocutorul catre depasirea performantelor, il fac sa devina entuziast si sa participe la discutie cu placere.

Emotia cuvintelor este puternica si poate induce in interlocutor sentimente pozitive sau negative, in functie de care acesta reactioneaza in consecinta. Ele vin din inima si ne pot da de gol usor, dar trebue sa incearcam sa pastram o atitudine pozitiva inauntrul nostru, pentru a transmite mesaje benefice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.