Mixul de marketing - hotelul Sofitel

Trimis la data: 2011-05-24
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 41
Nota: 7.92 / 10
Downloads: 1388
Autor: Lulu Teodora
Dimensiune: 66kb
Voturi: 58
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Marketingul asigura orientarea spre piata, cu cerintele si dezideratele acesteia, a tuturor actiunilor intreprinse de managerul contemporan.
Diversificarea se inscrie intre solutiile principale de perfectionare in domeniul turismului, cu influenta directa asupra cresterii eficientei. Hotelul Sofitel se remarca prin calitatea serviciilor oferite,in consecinta, raportul calitate-pret este echilibrat. Acest lucru este consemnat si intr-unul din rapoartele firmei MKG-Conseil datat la 19 noiembrie 2005, "preturile sunt rezonabile" consemna acesta referindu-se la calitatea serviciului de cazare, alimentatie.
Principalii factori care pot asigura succesul unei firme prin intermediul managerilor ei sunt: lipsa de formalism, independenta acestora, o antrenare mai mare a salariatilor, initiativa si spiritul creator (o motivare mai complexa), descentralizarea muncii.
In vederea realizarii obiectivelor firmei, atentia managerilor trebuie sa se concentreze asupra clientului, asupra nevoilor acestuia si asupra modalitatilor de convingere a acestuia sa faca afaceri cu firma. Informatiile gasite vor duce la descoperirea avantajelor concurentiale.
La Sofitel, cunoasterea nevoilor, motivatiilor clientilor se inscrie in categoria preocuparilor permanente. Acest lucru se concretizeaza in punerea la dispozitia fiecarui client a unui chestionar in camera pentru a fi completat cu opiniile acestora.

Raspunsurile date aici pot acoperi un spectru foarte larg de nevoi. Ele pot cuprinde probleme legate de: pret, performante, etc. Fiecare criteriu in parte, indica existenta unei nevoi a clientului pe care hotelul sa o satisfaca.

Hotelul Sofitel din Bucuresti, care face parte din complexul World Trade Center Bucharest (WCTB), are, incepand cu luna ianuarie 2005, un nou director general - Bruno Vinette, care intentioneaza sa mareasca ponderea veniturilor din seminarii.

Principalele obiective ale noului director general sunt cresterea vizibilitatii hotelului, implementarea unei politici de recompensare a angajatilor, in functie de performante, si cresterea veniturilor prin dezvoltarea segmentului de seminarii. ,,Vrem sa devenim mai agresivi pe piata hoteliera, dar mai intai vom creste calitatea serviciilor si numai dupa aceea vom insista pe marketing si promovare'', a declarat directorul general, Bruno Vinette.

In concluzie, cheia succesului unui hotel sta in capacitatea sa de a-si cunoaste clientii, de a-si imbunatati relatia cu acestia, ceea ce va duce implicit la cresterea probabilitatii de a castiga noi clienti. Dezvoltarea unui hotel apare ca urmare a cresterii numarului de clienti. Pentru aceasta insa este nevoie de o evaluare a situatiei hotelului si de satisfacere a nevoilor clientilor.

Sofitel este o retea formata din sute de hoteluri amplasate in principalele orase ale lumii, avand ca punct de plecare Europa. Clientela careia i se adreseaza este formata din oameni de afaceri, care calatoresc in interes de serviciu sau pentru propria placere.

Scopul hotelurilor Sofitel este acela de a atrage un numar cat mai mare de clienti profitabili si de a-i servi mai bine decat o face concurenta.

Succesul acestei marci de hoteluri se datoreaza, in primul rand, principiilor dupa care isi desfasoara activitatea: generozitate, ospitalitate, eleganta, responsabilitate si recunoasterea valorilor.
Astfel, Sofitel este unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste rezistenta sa pe piata mondiala, bazata pe continua sa dezvoltare si adaptare la cerintele pietei.

Sofitel, lant hotelier ce apartine grupului ACCOR detine cele mai multe hoteluri de lux din Europa. Singurele tari din Europa de Est si Centrala in care s-au construit hoteluri Sofitel sunt Romania si Rusia. Lant national, in prima faza, acesta s-a extins ca urmare a legaturii cu companii aeriene.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.