Moara cu noroc - Evenimente si trasaturi principale ale personajelor

Trimis la data: 2017-02-27
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.34 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra33
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Moara cu noroc" este un referat realizat din mai multe surse bibliografice in care sunt prezentate evenimentele principale ce au loc precum si trasaturi principale ale personajelor.
Moara cu noroc a fost terminata in 1880 si apare in Convorbiri literare cand apare si Budulea Taichii dar ele se deosebesc foarte mult incat cu greu iti poti da seama ca au fost create de acelasi scriitor. Descoperim in "Moara cu noroc" o intreaga societate omeneasca dintr-un anumit loc si moment istoric, cu obiceiurile, cu supararile si problemele ei, o lume pe care scriitorul o cunoaste foarte bine.

"Ideea fundamentala, general umana, care se desprinde din nuvela este puterea destructiva a patimii. Slavici a concretizat-o insa in patima pentru ban, in goana dupa castigul cu orice pret si cu orice mijloace, specifica lumii capitaliste. El arata cum aceasta patima duce dintr-o nenorocire intr-alta, distruge caminul familial, arde si nimiceste totul. Sfarsitul nuvelei, cu carciuma incendiata peste cei doi soti, intr-o noapte cu furtuna, cu Lica zdrobindu-si capul de trunchiul unui stejar, este de o adanca semnificatie. Iata ce se alege de cei care se lasa prinsi in lantul acestei patimi blestemate: tragedie cumplita, foc si scrum! Aceasta e concluzia care se desprinde din nuvela".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.