"Moara cu noroc" de Ioan Slavici

Trimis la data: 2016-11-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.48 / 10
Downloads: 0
Autor: claudiubogar
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Descrierea operei literare "Moara cu noroc" de Ioan Slavici

Fiind o nuvela psihologica, ea se axeaza pe conflictul interior al personajului principal, actiune urmarind declinul acestuia sub aspect moral si spiritual.
Elemente ale realismului prezente in opera sunt tema de inspiratie, viata sociala, surprinderea diferitelor categorii sociale, punandu-se in evidenta conflictul dintre ele. Personajul este vazut in evolutie realizandu-se o analiza psihologica a acestuia.

Este surprins un mediu social caracterizat sub toate aspectele, in care personajul isi gaseste locul si propriul destin. Apare degradarea individului si tema de inspiratie prezinta o realitate neinfrumusetata in care limbajul joaca un rol esential.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.