Modalitati de acordare a asistentei sociale in conflictul conjugal generat de alcoolism

Trimis la data: 2010-07-28
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 9.44 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia Stratone
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Alcoolicul si violenta conjugala
Intoxicatia etilica, cu multiplele ei aspecte determina un comportament dezadaptat, un comportament violent. Studii de specialitate au demonstrat legatura dintre alcool si actele de violenta.Violenta conjugala implica: violenta verbala, violenta sexuala, violenta financiara si violenta psihologica.O actiune este violenta chiar atunci cand individul nu a avut intentia de a-l vatama, dar celalalt percepe lucrurile in acest mod.
Alcoolicul este violent si isi manifesta violenta de orice tip in special asupra partenerului de viata sau alcoolicul este stimulat de sotie in actele sale de violenta, avand astfel loc stimularea adversarului.Alcoolicul sufera o anumita dezordine interioara, are manifestari necorespunzatoare, de multe ori agreseaza fizic persoanele apropiate sau distruge bunurile din casa.

Violenta sexuala este foarte des invocata de persoanele studiate in cadrul lucrarii. Sotiile afirma ca au fost obligate la intretinerea raporturilor sexuale anormale, perversiuni sexuale sau violate de catre sotul alcoolic.Violenta psihica este relevanta si nu atat asupra sotiei cat mai ales asupra celorlalti membri ai familiei.

Scurt istoric:El provine dintr-o familie cu studii superioare, din mediul urban, mai are un frate cu studii superioare.
Ea provine dintr-o familie cu studii superioare, din mediul urban, mai are doua surori cu studii superioare.Apartament cu 2 camere.
Antecedente familiale: nimeni din familia lui V.I. nu a fost vreodata alcoolic.

Starea de sanatate: buna.Din punct de vedere psihiatric: agitatie anxioasa confuzional-halucinatorie; abtinere totala.Din punct de vedere medical: abtinerea totala de la consumul de bauturi alcoolice si un tratament adecvat (anticarential, sedativ, B.1, B.6 si antalcool) vor avea efectul scontat. La aceasta se adauga si faptul ca V. I. constientizeaza acest lucru si a solicitat din proprie initiativa serviciul psihiatric.Din punct de vedere penal: nu are antecedente penale.

Consuma alcool la diferite ocazii cu prietenii, in cantitati neinsemnate la inceput, dupa catva timp le-a marit, iar toate acestea cam de 11 luni. Dupa consumul de alcool manifesta la scurt timp o agitatie anxioasa confuzional-halucinatorie.
Este imobilizat cu greutate si dupa aproximativ 2 ore adoarme profund. Cand se trezeste nu-si mai aminteste nimic din episodul critic prin care a trecut.
`
Sotul : " Am inceput sa beau cu prietenii intr-o doara si am ajuns sa simt nevoia sa beau frecvent. Asta a dus la diferite conflicte cu sotia mea si-mi pare rau, nu vreau s-o pierd, imi pun toate sperantele in acest serviciu psihiatric, desi cred ca dupa aceea imi va fi rusine..."
Sotia : " Cred ca ma intelegi, am sperat cu totul altceva decat ce mi se ofera. Eu aceasta fata a lui Iulian n-am cunoscut-o. Imi este greu cu el aproximativ 2 ore cand incerc sa-l linistesc, dupa care adoarme si nu ma mai deranjeaza. Am avut intentia sa divortez dar nu cred ca pot face lucrul acesta, vreau sa-l ajut, fara mine cred ca ar pierde orice speranta!"
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.