Modalitati si criterii de incadrare in Serviciul Roman de Informatii

Trimis la data: 2009-12-13
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Marian Ghita
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In conformitate cu prevederile Legii nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, personalul Serviciului Roman de Informatii se compune din cadre militare in activitate, militari angajati pe baza de contract si salariati civili , care indeplinesc atributii operative si administrative. Cadrele militare ale Serviciului Roman de Informatii au toate drepturile si obligatiile prevazute pentru militarii armatei romane de reglementarile legale, statutul si regulamentele militare.
Potrivit gradelor pe care le au, cadrele militare sunt constituite pe urmatoarele corpuri militare: ofiteri, maistri militari si subofiteri.
I. Pentru completarea efectivelor de ofiteri in activitate , Serviciul Roman de Informatii dispune de doua modalitati de incadrare :
I.1. In vederea completarii efectivelor de ofiteri operativi de informatii, Serviciul Roman de Informatii organizeaza anual, prin Academia Nationala de Informatii, concurs de admitere la cursul postuniversitar (masterat)

"Managementul activitatii de informatii pentru realizarea sigurantei nationale". Candidatii declarati admisi vor fi incadrati in Serviciul Roman de Informatii, urmand ca prin cursul mentionat sa dobandeasca competentele profesionale necesare exercita rii atributiilor de ofiteri de informatii. Oferta se adreseaza exclusiv absolventilor invatamantului superior de lunga durata, cu examen de licenta sau de diploma, care indeplinesc conditiile pentru incadrare in Serviciul Roman de Informatii

in calitate de ofiteri de informatii, sunt apti medical si psihologic, cu deprinderi de operare pe calculator, buni cunoscatori ai unei limbi straine si care accepta sa lucreze in unitatile unde vor fi repartizati, conform nevoilor Serviciului. Inscrierile pentru participarea la concurs se fac, de regula, in perioada ianuarie - februarie, in teritoriu - la sediile sectiilor judetene de informatii, iar pentru cei domiciliati in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov - la secretariatul Academiei Nationale de Informatii.

Numarul de locuri pentru admiterea la curs, ponderea pe sexe si conditiile de inscriere vor fi facute publice in mass-media in perioada premergatoare declansarii inscrierilor. Probele de concurs constau in evaluarea, prin teste specifice, a nivelului capacitatilor intelectuale, a nivelului cunostintelor de cultura generala , precum si a celui de cunoastere a limbii straine.

Detalii suplimentare privind modul de desfasurare a concursului si statutul celor admisi pe durata cursului de pregatire se pot obtine la sediile sectiilor judetene de informatii (numerele de telefon se regasesc pe site-ul Serviciului), la secretariatul Academiei Nationale de Informatii (telefon 021/410.65.50, interior 1151), precum si pe site-ul Serviciului Roman de Informatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.