Model de cerere de chemare in judecata

Trimis la data: 2014-06-29
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 43
Nota: 9.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Gina_R
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Subscrisa societate comerciala ....................................., cu sediul social in ........................................ inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului ..................... la numarul .................. la data ................. reprezentata de dl/ d-na ................................................. chemam in judecata societatea comerciala..................................................... cu sediul in ............................................ pentru ca in urma probelor care vor fi administrate sa pronuntati o hotarare judecatoreasca prin care sa dispuneti:
- evacuarea paratei din imobilul situat in ......................................... pe care il ocupa fara titlu de la data de ............. si pana in prezent;
1. Numele si prenumele vanzatorului. Daca imobilul fost dobandit de vanzator in timpul casatoriei, in toate cazurile este necesar sa figureze in contract alaturi de vanzator si sotul lui. (exceptand cazurile prevazute de Codul Familiei)
2. Localitatea in care domiciliaza vanzatorul.
3. Numele si prenumele cumparatorului. In cazul in care cumparatorul este casatorit si nu vrea sa fie trecut si celalalt sot in act ca cumparator, se va arata totusi in cuprinsul actului si numele acestuia din urma, mentionandu-se ca bunul cumparat devine bun comun al ambilor soti, in baza art. ........... din Codul familiei.

4. Localitatea in care domiciliaza cumparatorul
7. In ipoteza in care imobilul este inscris in cartea funciara se va trece numarul de carte funciara si numarul topografic. In aceasta ipoteza, vanzatorul trebuie sa prezinte notarului un certificat eliberat de sectia de carte funciart, certificat din care sa rezulte numele proprietarului care este inscris in cartea funciara pentru imobilul respectiv, individualizarea imobilului si sarcinile care il greveaza. Contractul de vanzare-cumparare va cuprinde pentru imobilele inscrise in cartea funciara, si urmatoarea mentiune;

"Subsemnatul ................... vanzator, autorizeaza pe cumparator sa ceara Sectiei de carte funciara a Tribunalului ................... intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului vandut, inscris sub nr. carte funciara ................ si al comunei ........... nr. topografic
8. Indicarea titlului de proprietate al vanzatorului. Daca este vorba de un act autentic se va indica numarul de autentificare si transcriere; daca proprietatea vanzatorului este rezultatul dreptului de succesiune, se va arata de la cine este mostenirea, precum si modul in care defunctul a dobandit imobilul si certificatul de mostenitor.
9. Mentiunea respectiva se face numai daca imobilul a fost dobandit de vanzator pe timpul cand nu era casatorit.

10. Pretul vanzarii poate fi platit si altfel decat integral. In aceasta ipoteza, clauza referitoare la pret va fi modificata dupa cum urmeaza: "Pretul vanzarii este de ........... lei, din care eu vanzatorul am primit .......... lei la data autentificarii contractului, iar restul de lei se va plati pana cel mai tarziu la data de ...............
Pentru garantarea platii restului de pret, vanzatorul se bucura de privilegiul vanzatorului in conditiile art. ............ C. civ. , iar in caz de neplata la termen, functioneaza conditia rezolutorie expresa, fara somatie, punere in intarziere sau cerere de chemare in judecata.".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.