Model de cerere de chemare in judecata - anularea unui act juridic pentru viciu de consimtamant

Trimis la data: 2014-08-16
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 1
Autor: Ion_F
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Subscrisa societate comerciala ........................................ cu sediul social in ... ..................................................... inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului ..................... cu numarul ................ la data .................. prin reprezentant dl/d-na ....................................... , chemam in judecata societatea comerciala .......................................................... cu sediul in ........................................................ pentru ca pe baza probelor ce vor fi administrate sa pronuntati o hotarare judecatoreasca prin care sa:
- constatati anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre societatea noastra, in calitate de cumparator, pentru viciu de consimtamant, respectiv dol.
Motivele sunt urmatoarele:
In fapt, societatea noastra a cumparat de la parat urmatoarele bunuri: ....................................incheind in acest scop un contract de vanzare-cumparare, contract in care erau mentionate tipurile respective de bunuri. In momentul receptiei lor, am constatat ca aceste bunuri erau de alt tip decat cele mentionate in contract.
Mentionam ca inaintea incheierii contractului paratul ne-a facut o oferta scrisa in care erau prezentate alte tipuri de bunuri decat cele livrate.

Oferta a fost insotita de o demonstratie in cursul careia ne-am convins de eficacitatea produselor respective si ne-am decis sa le contractam.
In momentul livrarii am constatat ca paratul ne-a livrat alte produse decat cele prezentate si am incheiat un proces-verbal de custodie urmand ca paratul sa-si ridice produsele livrate.
Desi societatea noastra i-a solicitat prin corespondenta paratului in nenumarate randuri sa-si ridice bunurile acesta a refuzat.

Faptul ca paratul prin oferta ne-a prezentat alte bunuri decat cele pe care ni le-a livrat a reprezentat o manopera dolosiva facuta in scopul de a determina societatea noastra sa contracteze.
Pentru aceste motive va rugam sa admiteti prezenta actiune si sa anulati contractul de vanzare-cumparare incheiat intre societatea noastra si paratul.In drept ne intemeiem cererea pe prevederile art. 953, 960 si art. 961 C.civ.

- martori
Depunem prezenta actiune si copii dupa inscrisuri in dublu exemplar, dintre care un exemplar pentru instanta si un exemplar pentru a fi comunicat paratului.
Anexam prezentei dovada achitarii taxei de timbru si timbrul judiciar.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.