Model de cerere de chemare in judecata pentru revendicarea unui bun imobil

Trimis la data: 2014-08-11
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Flavia_R
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Subscrisa societate comerciala ....................................., cu sediul social in ........................................ inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului ..................... la numarul .................. la data ................. reprezentata de dl/ d-na ................................................. chemam in judecata societatea comerciala..................................................... cu sediul in ............................................ pentru ca pe baza probelor care vor fi administrate sa pronuntati o hotarare judecatoreasca prin care sa dispuneti:
Motivele sunt urmatoarele:
In fapt, societatea nostra a cumparat un teren de la societatea comerciala ..................... incheind cu aceasta contractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. .......................... la data de ........................ de catre biroul notarului public din ........................
Suprafata de teren cumparata este de ............... fiind situata la adresa ...................... cu urmatoarele vecinatati ..............................................

Parata de rea-credinta, stiind ca nu are un titlu de proprietate valabil, exercita posesia fara nici un drept, refuzand sa recunoasca dreptul de proprietate al societatii noastre asupra terenului mentionat.
In repetate randuri, societatea noastra i-a solitat paratei sa inceteze posesia asupra terenului, dar acesta nu a dat curs dorintelor noastre, prejudiciindu-ne interesele.
In drept ne intemeim cererea pe prevederile art. 480, 483 si 485 Cod civil.

Intelegem sa ne folosim de urmatoarele probe: acte, martori si interogatoriul paratei
Martori: ................................domiciliat in ............................
Depunem prezenta cerere in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru societatea parata si un exemplar pentru instanta de judecata, precum si copii de pe inscrisuri.
Anexam prezentei dovada achitarii taxei de timbru si timbru judiciar.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.