Model matematic

Trimis la data: 2013-01-03
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 8.02 / 10
Downloads: 0
Autor: andrei20029
Dimensiune: 1336kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
In viziunea traditionala, proiectarea sistemelor (continuue) de reglare se bazeaza pe calculul modelelor de comanda din ecuatii de bilant masic sau energetic bazate pe legitati fizice, chimice, biologice etc. care guverneaza functionarea proceselor automatizate.
Algoritmii de reglare sunt cei clasici PI sau PID, iar implementarea se face prin utilizarea unei aparaturi modulare care functioneaza cu semnale tipizate de curent sau tensiune.In acest sens, in cadrul lucrarii se prezinta modul de determinare a functiei de transfer a partii fixe a sistemului de reglare a debitului din componenta standului FESTO. Metoda de identificare se bazeaza atat pe modelarea matematica cat si pe metode de identificare neparametrice, utilizand metoda raspunsului la intrare treapta a susbsistemului identificat.

Pentru o mai buna intelegere a ceea ce se doreste sa se faca in cadrul acestei lucrari, in cele ce urmeaza, se prezinta standul FESTO punanduse in evidenta partea fixa a sistemului de reglaj automat a debitului ce urmeaza a fi identificata.Din cadrul figurii prezentate mai sus se observa ca partea fixa a sistemului de reglare este compusa din: procesul tehnologic (conducta tehnologica), elementul de executie si elementul de masura.

Servormotorul de actionare a centrufugii este un motor de curent continuu cu magneti permanenti avand tensiunea nominala de 24 V iar puterea nominala de 26 W; clasa de protectie fiind IP 67.Analiza servopompei s-a realizat utrilizand pachetul de identificare FluidLab din componenta standului FESTO. Ansamblul identificat a fost compus din servopompa centrifuga si variatorul de tensiune cu comanda PWM. Astefel servopompa a fost identificata pentru o tensiune de intrare de 10 V aplicata prin interemediul variatorului de tensiune continua.

Partea fixa a procesului ce urmeaza a fi automatizat este compusa din ansamblul: proces tehnologic (conducta tehnologica), elementul de masura si din elementul de executie (pompa centrifuga).Aceste elemente sunt conectate in serie.

Lucrarea prezinta etapele necesare identificarii pe cale
experimentala a functiei de transfer a partii fixe a sistemului de
reglare a debitului din componenta standului FESTO.Functia de transfer a partii fixe a sistemului de reglare a debitului este utilizata in acordarea regulatorului din componenta standului precum si pentru simularea sistemului de reglare in Matlab -Simulink.

Lucrarea este foarte utila studentilor in cadrul laboratorului de
Identificarea Sistemelor.Metoda de identificare este bazata pe modelare matematica combinata cu identificarea pe cale experimentala utilizand
metoda raspunsului la intrare treapta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.