Model plan de afaceri

Trimis la data: 2014-12-10
Materia: Administratie
Nivel: Liceu
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: lapatruace
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acest plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. CANDID SRL pentru obtinerea unui credit bancar necesar in scopul achizitionarii utilajului pentru deschiderea unei mori de cereale in comuna Babeni ,judetul Valcea.
Moara va produce faina de grau din graul achizitionat si va oferi servicii de morarit pentru producatorii agricoli din zona.
Investitia necesara este de 450.000.000 lei, din care: -150 mil. lei vor fi asigurati de patronul firmei si vor fi destinati amenajarii terenului si spatiilor, precum si asigurarii utilitatilor tehnice necesare;
-300 mil. lei vor fi asigurati printr-un credit bancar, care va fi utilizat pentru achizitionarea utilajului necesar.
Activitatea proiectata va asigura un grad bun de lichiditate (rata curenta a lichiditatii va fi de 1,06 in primul an si va creste pana la 28,83 in al cincilea an de functionare; rata rapida a lichiditatii va creste de la 0,97 in primul an pana la 28,41 in anul al cincilea de functionare). Capacitatea de acoperire a dobanzii este foarte buna: de la un minim de 3,09 in primul an , aceasta va creste pana la 21,33 in anul al cincilea.

Aceasta investitie va putea fi acoperita din profitul net pana la sfarsitul primului an de activitate. Bugetul proiectat prevede un grad de acoperire a investitiei de 151,33%. Activitatea prevazuta va aduce un profit net de circa 23,5% in primul an, ajungand pana la circa 44% in al cincilea an.
Rata interna de rentabilitate este de 86,29% , iar valoarea neta actualizata a investitiei este de 1.150.000.000 lei, ambii indicatori fiind previzionati pentru un interval de 5 ani. Comparand rata interna de rentabilitate cu dobanda acordata in prezent de banci, circa 50-80% la termen, putem considera proiectul destul de rentabil.

Estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unor marje de siguranta destul de largi si anume:
-utilizarea capacitatii de productie in proportie de numai 75% in primul an de functionare;
-venituri minime si cheltuieli maxime,
-un regim de lucru de numai 8 ore pe zi, 6 zile pe saptamana;

-preturi si uium cu cel putin 10% sub nivelul mediu al pietei actuale.
In acest domeniu de activitate exista o cerere sigura si constanta, zona ofera posibilitati clare de aprovizionare cu materii prime si beneficiaza de o pozitie geografica favorabila, aproape de alte centre orasenesti, cu legaturi rutiere si pe calea ferata bune.
Exista perspective de extindere a acestei afaceri in amonte si aval fata de activitatea de morarit: in amonte, cultura cerealiera(grau si porumb) si in aval, productie de paine si alte produse de panificatie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.