Modelul liniar al structurii optime a culturilor vegetale

Trimis la data: 2013-06-26 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 6
Autor: Sorescu Mihail Sorin Dimensiune: 108kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Un model schematizeaza un proces complex, retinand trasaturile considerate esentiale din punctul de vedere al modelatorului. Structura si evolutia modelului este simulata pe calculatorul electronic, rezultatele simularii fiind confruntate cu datele procesului modelat. Metoda modelarii proceselor biologice, tehnice si economice a aparut odata cu utilizarea calculatoarelor electronice in a doua jumatate a secolului XX. Un model schematizeaza un proces complex, retinand trasaturile considerate esentiale din punctul de vedere al modelatorului.

Principalele avantaje ale modelarii si simularii sunt posibilitatile de analiza si sinteza ale procesului modelat precum si prognoza evolutiei sale. In functie de gradul de schematizare, modelele pot fi macromodele si micromodele.

Macromodelele sunt mai apropiate de procesul modelat dar simularea lor comporta un mare volum de calcul. Un macromodel se poate simplifica sub forma unui micromodel in scopul usurarii simularii cu pretul indepartarii de procesul modelat. Necunoscutele (variabilele) modelului notate cu X1,....,Xn care sunt numere reale pozitive ce urmeaza a fi determinate.
Exista modele in care necunoscutele X1,....,Xn, sunt numere intregi pozitive (de exemplu efective de animale) sau chiar valori binare (0 sau 1) (de exemplu utilizarea (1) sau neutilizarea (0) a unei masini agricole sau a unei tehnologii); in aceste cazuri avem modele de optimizare cu variabile intregi respectiv modele de optimizare cu variabile bivalente.

2) Restrictiile (constrangerile) modelului care sunt m inecuatii sau ecuatii care contin necunoscutele X1,....,Xn,
Membrul doi al fiecarei restrictii este limita resursei la care se refera restrictia. Daca toate restrictiile modelului sunt ecuatii, el se numeste model standard. Orice model de optimizare poate fi adus la forma standard prin adaugarea la membrul intai al restrictiilor " a�€ " si , " = " a unor variabile de egalizare nenegative si prin scaderea din membrul intai al restrictiilor "a�"" a altor variabile de egalizare nenegative deci modelul va avea m restrictii egalitati si n + m variabile X1,....,Xn, Xe1,....,Xem.

3) Functiile - obiectiv ale modelului in numar de p , care contin necunoscutele X1,....,Xn si care trebuie maximizate / minimizate sau cu un cuvant optimizate. Daca restrictiile modelului lipsesc atunci se zice ca avem un model de optimizare fara restrictii (liber) in caz contrar modelul este cu restrictii (legaturi).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.