Modificarea structurii aparatamentelor

Trimis la data: 2014-04-29
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 66
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: marce.marcela
Dimensiune: 102kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Proiectul nostru are la baza analiza in amanunt a evolutiei structurii apartamentelor la clasele de mijloc urbane. Prin aceasta analiza ne propunem sa vedem urmatoarele aspecte : caracteristicile fizice,statutul social ,factori culturali ,resurse financiare , pozitia sociala a proprietarilor ,dar si mediul in care apartamentul este amplasat(cartier,oras) . Odata cu trecerea anilor aceasta tema a devenit din ce in ce mai discutabila , deoarece oamenii au tendinta spre modernizare, iar aceast lucru s-a accentuat odata cu dezvoltarea omului in societate.
Cu ani in urma oamenii obisnuiau sa isi aglomereze locuintele.
In aproape toate casele ,mobila era multa,era pus pe fiecare perete al casei ,podeaua era acoperita in mare proportie cu covor destul de incarcat in culori, peretii erau la fel de aglomerati cu tablouri si zugraveala in multe culori, unii foloseau tapet din lana cu diferite imprimeuri care sa ingreuneze luminozitatea incaperilor.
Pe mobila oamenii obisnuiau sa puna multe bibelouri ingreunand aspectul cu acele mileuri de toate marimile iar munca femeilor era mai dificila in momentul in care ele faceau curatenie.

Multi aveau in casa mobilier mostenit din generatiile anterioare, multe paturi tesute imprastiate in toata casa.
De asemenea , este observabil in mult mai multe locuinte ca a existat o modificare a structurii apartamentelor , oamenii au renuntat la balcoane ,au spart peretii , facandu-si bucataria comuna cu o alta incapere , spatiul fiind mult mai mare , dandu-le impresia de living.
Unele apartamente , in general cele cu trei sau patru camere , aveau in componenta doua bai.

Locuitorii , pentru a castiga un spatiu in plus , transformau "baia de serviciu" in favoarea unui loc de depozitare sau pur si simplu pentru marirea holului In mod cert, locuinta a devenit o marfa de consum,particulara, in functie de fluctuatiile modei. Schimbarea unor aspecte din apartament pot fi pe termen lung. De obicei ceea ce se afla in interiorul unei ~case~ defineste persoana care locuieste acolo. .
Odata cu schimbarea ideologiilor si a modului de viata, s-a resimntit tot mai puternic clasa de mijloc (clasa muncitoare ).

Oamenii desi nu aveau multe posibilitati au incercat sa isi usureze viata prin eliminarea lucrurilor nefolositoare, in asa fel incat "casa" sa aiba un ambient placut,unde oamenii isi pot gasi linistea,deoarece viata omului a devenit din ce in ce mai activa,cu un program incarcat ,iar ei isi doresc sa gaseasca in apartamentul lor, ceea ce nu gasesc inafara acesteia, de aceea opteaza la un mobilier cat mai simplu,inlocuind bibelourile si decoratiunile apasatoare cu obiecte decorative mai simple.

Camera de acum, fata de cea din trecut are in componeta sa un televizor,o canapea, dulpaurile au fost inlocuite de o garderoba sau rafturi pe pereti, bucataria cat mai spatioasa cu tot felul de aparaturi moderne care sa usureze munca casnica, peretii comuni cu alta incapere au fost eliminate si zurgaviti in culori calde in functie de stilul fiecaruia, iar prin geamurile locuintei sa poata sa patrunda cat mai multa lumina.Podelele de altadata sunt inlouite cu parchet,covoarele "impopotonate"dispar lasand camera mai spatioasa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.