Modificarea, suspendarea si incetarea raporturilor de serviciu

Trimis la data: 2010-05-13
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.65 / 10
Downloads: 0
Autor: Georgiana Pasca
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Functionarii publici pot fi delegati sau detasati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care functioneaza sa indeplineasca anumite activitati in afara autoritatii sau institutiei publice, in aceeasi localitate sau in alta localitateDelegarea, se dispune in interesul autoritatii sau a institutiei publice in care este incadrat functionarul public, pe o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice intr-un an. Pe timpul delegarii, functionarul public isi pastreaza functia si salariul, iar autoritatea sau institutia publica ce il deleaga este obligata sa suporte costul egal al transportului, cazarii si a indemnizatiei de delegare. Indemnizatia de delegare este egala cu salariul cuvenit pentru 8 ore de munca.
Delegarea pe o perioada mai mare de 60 de zile se poate face doar cu acordul scris al functionarului public, dar nu mai mult de 90 de zile calendaristice intr-un an.Functionarul public poate refuza delegarea in una dintre aceste situatii: graviditate; isi creste singur copilul minor; starea sanatatii dovedita cu certificat medical, face contraindicata delegarea.

2. Detasarea se dispune si in interesul autoritatii sau institutiei publice in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea functionarul public, pe o perioada de cel mult 6 luni. In cursul unui an calendaristic, functionarul public poate fi detasat mai mult de 6 luni, numai cu acordul sau scris. Pe perioada detasarii functionarul public isi pastreaza functia si drepturile salariale. Daca salariul corespunzator functiei publice pe care este detasat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Daca este detasat in alta localitate, autoritatea sau institutia publica beneficiara este obligata sa ii suporte costul legal al transportului dus si intors, cel putin o data pe luna, al cazarii si al indemnizatiei de detasare.

3. Transferul poate fi un transfer in interesul serviciului sau prin aprobarea de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice a cererii de transfer a functionarului public la o alta autoritate sau institutie publica.Transferul in interesul serviciului, intr-o functie publica echivalenta, se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat, situatie in care acesta isi pastreaza clasa si gradul dobandite anterior.

In cazul transferului in interesul serviciului in alta localitate, functionarul public transferat are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul de baza net din ultima luna, la acoperirea cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau institutia publica la care se face transferul.4. Mutarea in cadrul altui compartiment poate fi definitiva sau temporara.Mutarea definitiva se face cu acordul scris al functionarului public si se aproba de conducatorul autoritatii sau institutiei publice.

Mutarea temporara, se dispune motivat, in interesul autoritatii de conducatorul acesteia, pe o perioada de maxim 6 luni, cu respectarea pregatirii profesionale si a salariului.
5. Exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere vacante. Este o promovare temporara, dispusa de conducatorul autoritatii, pe o perioada de maxim 6 luni si cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Si in cazul in care titularul functiei de conducere este suspendat, inlocuirea temporara se face in aceleasi conditii. Daca salariul este mai mare, functionarul public substituent va primi salariul mai mare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.