Monitorizare electronica

Trimis la data: 2016-11-22
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 8.65 / 10
Downloads: 0
Autor: deadpool
Dimensiune: 132kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ce este monitorizarea electronica?
Monitorizarea electronica este o forma de supraveghere, care este privita ca pe o solutie mai putin severa in comparatie cu pedeapsa cu inchisoarea. Aceasta masura consta in a-l obliga pe inculpat de a nu parasi locuinta sa legala in decursul unei perioade de timp, intr-un anumit interval orar, exceptie facand timpul pe care individul il petrece la locul de munca, in cazul in care el este inscris in campul muncii.Aceasta sanctiune se aplica celor condamnati conditionat, dar si celor care tocmai au iesit din penitenciar.
Monitorizarea electronica are ca scop principal marirea gradului de securitate la nivelul societatii umane, dar si protejarea cetatenilor de a nu devenii posibile victime.

Monitorizarea electronica cuprinde o gama larga de sisteme si componente: dispozitive de monitorizare a locuintei, bratari de mana, bratari de glezna si sisteme de verificare a vocii. Arestarea la domiciliu cu monitorizare electronica reprezinta o alternativa la mentinerea unui inculpat intr-un centru de detentie. Este mai putin costisitoare si permite inculpatilor sa ramana la domiciliu, in timp ce activitatile lor sunt monitorizate electronic. Astfel, autoritatile se asigura ca acestea sunt conforme cu conditiile stabilite de instanta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.