Morometii de Marin Preda

Trimis la data: 2010-03-22
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Radu_S
Dimensiune: 32kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Marin Preda va sustine ca adevarata literatura este cea realista, ca scriitorii trebuie sa se aplece asupra istoriei si a realitatii cotidiene, ca o opera are valoare numai daca transmite un adevar social si psihologic.

Referate similare:

Desi in romane ca "Risipitorii" si "Cel mai iubit dintre pamanteni" a abordat si mediul orasenesc , aratandu-se preocupat de problemele de constiinta ale intelectualilor, obsesia fundamentala a creatiei lui M.Preda a fost destinul taranului roman.
Aceasta se contureaza inca din nuvelele care preced romanul "Morometii" si care au fost publicate in volumul "Intalnirea din pamanturi& 15215h710p quot; ( "Dimineata de iarna" , "O adunare linistita" , In ceata" etc).

Aici apar personaje si intamplari pe care le vom regasi in roman.Cele doua volume ale romanului "Morometii" se constituie intr-o adevarata monografie artistica a satului romanesc surprins intr-o perioada de criza a istoriei sale : destramarea clasei taranesti, purtatoare a unei civilizatii milenare.

Criza satului arhaic se reflecta chiar in constiinta reprezentantilor sai, taranii, si de aceea romanul reflecta tragedia unei umanitati pe cale de disparitie.Semnificatia titlului:Titlul romanului este pluralul unui substantiv propriu si subliniaza obiectul de interes al scriitorului, intentia sa de a se oglindi existenta unei familii, de a face din romanul sau Saga familiei lui Ilie Moromete.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.