Motivarea functionarilor publici la locul de munca

Trimis la data: 2009-05-01
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Madalina Muresanu
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a derulat in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2009 o activitate de evaluare privind Motivarea functionarilor publici la locul de munca pe un esantion de 300 de angajati dintre care 80% ocupa un post de executie, iar 20 % un post de conducere. Metoda utilizata in acest scop a fost editarea si impartirea unui chestionar, rezultatele fiind prezentate detaliat in cadrul raportului de fata.
Pentru editarea chestionarului am tinut cont de particularitatile grupului tinta si de necesitatile de evaluare a situatiei prezente in vederea identificarii potentialului de ameliorare a acesteia. Astfel, pornindu-se de la factorii motivationali identificati de Herzberg ca generand satisfactie/insatisfactie in desfasurarea activitatilor profesionale, au fost selectati si s-a evaluat gradul de motivare prin prisma urmatorilor factori:

Perceptia asupra activitatii desfasurate, prin raportarea starii de fapt la starea identificata ca ideala de fiecare persoana in parte; Raportul dintre ceea ce se asteapta de la activitatea de functionar si ceea ce ofera aceasta activitate; Perceptia individuala asupra organizarii si functionarii proiectului in general si a retelei, in particular;Chestionarul a cuprins atat intrebari inchise tip grila, ceea ce a putut oferi o imagine statistica, coerenta, asupra starii de fapt, cat si intrebari deschise, sub forma oferirii posibilitatii de a detalia/comenta cele afirmate. Acest al doilea tip de intrebari a oferit o imagine de ansamblu asupra eterogenitatii si particularitatii grupului.

Ipoteza de la care a plecat studiul este ca in afara de salariu mai sunt o serie de factori care determina un functionar public sa fie mai performant! Parcurgand rezultatele chestionarului de mai jos se va putea observa ca:30% dintre functionari publici si-ar schimba actualul job daca li s-ar oferi un salariu mai mare cu 200E fata de cel actual!
57 % dintre functionari publici considera ca nu au sanse de promovare!
30 % dintre functionari publici nu invata nimic nou la actualul job!
57% dintre functionari publici nu primesc aprecieri pentru munca pe care o depun!43 % dintre functionari publici considera ca nu au o atmosfera placuta in institutie!5 % dintre functionari publici ar muncii mai mult daca li s-ar delega mai multa autoritate si incredere!
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.