Motivarea functionarilor publici la locul de munca

Trimis la data: 2009-05-01 Materia: Administratie Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Madalina Muresanu Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a derulat in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2009 o activitate de evaluare privind Motivarea functionarilor publici la locul de munca pe un esantion de 300 de angajati dintre care 80% ocupa un post de executie, iar 20 % un post de conducere. Metoda utilizata in acest scop a fost editarea si impartirea unui chestionar, rezultatele fiind prezentate detaliat in cadrul raportului de fata.

Pentru editarea chestionarului am tinut cont de particularitatile grupului tinta si de necesitatile de evaluare a situatiei prezente in vederea identificarii potentialului de ameliorare a acesteia. Astfel, pornindu-se de la factorii motivationali identificati de Herzberg ca generand satisfactie/insatisfactie in desfasurarea activitatilor profesionale, au fost selectati si s-a evaluat gradul de motivare prin prisma urmatorilor factori:

Perceptia asupra activitatii desfasurate, prin raportarea starii de fapt la starea identificata ca ideala de fiecare persoana in parte; Raportul dintre ceea ce se asteapta de la activitatea de functionar si ceea ce ofera aceasta activitate; Perceptia individuala asupra organizarii si functionarii proiectului in general si a retelei, in particular;Chestionarul a cuprins atat intrebari inchise tip grila, ceea ce a putut oferi o imagine statistica, coerenta, asupra starii de fapt, cat si intrebari deschise, sub forma oferirii posibilitatii de a detalia/comenta cele afirmate. Acest al doilea tip de intrebari a oferit o imagine de ansamblu asupra eterogenitatii si particularitatii grupului.

Ipoteza de la care a plecat studiul este ca in afara de salariu mai sunt o serie de factori care determina un functionar public sa fie mai performant! Parcurgand rezultatele chestionarului de mai jos se va putea observa ca:30% dintre functionari publici si-ar schimba actualul job daca li s-ar oferi un salariu mai mare cu 200E fata de cel actual!
57 % dintre functionari publici considera ca nu au sanse de promovare!
30 % dintre functionari publici nu invata nimic nou la actualul job!
57% dintre functionari publici nu primesc aprecieri pentru munca pe care o depun!43 % dintre functionari publici considera ca nu au o atmosfera placuta in institutie!5 % dintre functionari publici ar muncii mai mult daca li s-ar delega mai multa autoritate si incredere!

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.