Motivarea resursei umane in alimentatia publica

Trimis la data: 2013-06-04 Materia: Management Nivel: Liceu Pagini: 40 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: danilcenco Dimensiune: 4200kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Munca este o manifestare constienta de adaptare la mediu, desfasurata de organismul uman prin care se urmareste realizarea unor valori materiale sau spirituale. Munca profesionala are doua aspecte: una biologica, legata de organismul si functiile sale, si alta sociala, determinata de relatiile de productie. In componenta biologica sunt cuprinse toate reactiile, structurile organice, care, in succesiunea cronologica si in proportii diferite pentru fiecare forma de munca, inlocuiesc activitatile segmentelor corpului, in vederea obtinerii unor rezultate bine definite: produsul muncii.

In centrul tuturor afacerilor sta omul. Toate celelalte resurse, terenuri, cladiri, mecanisme, utilaje, autovehicule sau bani sunt doar de importanta secundara. Fara oameni nu se pot face afaceri.Afacerile nu au alt scop decat sa serveasca nevoile oamenilor. Desigur, oamenii au roluri diferite in cadrul unei afaceri si au multe legaturi cu alte afaceri. Oamenii sunt angajatii unei afaceri. Uneori ei sunt managerii acesteia, alteori sunt furnizori, clienti, creditori, debitori, si deseori sunt actionari ai unei initiative.

In mod frecvent insa, ei pot avea toate aceste atribute la un loc. Mecanismele economiei de piata impun practicarea unui management eficient si performant la toate nivelurile, iar aceasta nu se poate realiza fara resurse umane competente, puternic motivate pentru performanta.Pentru orice organizatie de succes, resursele umane reprezinta nucleul in jurul carora toate celelalte resurse (materiale, financiare, informationale) graviteaza.

Problemele privind recrutarea,selectia, perfectionarea, recompensarea si motivarea constituie principalele directii de cercetare a Managementului resurselor umane a oricarei organizatii.Managementul resurselor umane va cuprinde si se va amplifica in toate domeniile vietii economice, sociale, politice si culturale. Este evident ca managerul competent trebuie sa aiba o mare capacitate de analiza si sinteza, flexibilitate si mobilitate in gandire, capacitate de negociere, disponibilitate de dialog, spirit de echipa dar, mai ales, sa stie cum sa motiveze angajatii in obtinerea de rezultate performante si sa constientizeze ca succesul poate fi obtinut numai atunci cand fiecare angajat simte ca are valoare si ca este important in cadrul organizatiei.

Pe fundalul acestor realitati, prezenta lucrare, structurata in patru capitole, isi propune sa analizeze probleme legate de recrutarea, selectia, motivarea si angajarea resurselor umane in unitatile de alimentatie publica. Astfel, capitolul I se refera la conceptul de alimentatie publica si la functiile ei. Totodata se clasifica unitatile de alimentatie publica pentru a scoate in evidenta ca exista atat personal de servire, cat si personal de productie sau administrativ.

Capitolul II cuprinde probleme legate de personalul care indeplineste functii in unitatile de alimentatie publica si face precizari cu privire la atributiile comune si individuale ale personalului.
Capitolul III priveste procesul de planificare a resurselor umane, prezentarea etapelor procesului de recrutare, sursele de recrutare, probleme legate de procesul de triere, diverse metode de recrutare, iar la sfarsitul capitolului am abordat problema evaluarii eficacitatii si eficientei recrutarii.

Ceea ce se doreste retinut este necesitatea elaborarii unei planificari si in particular stabilirea unui plan de recrutare.Capitolul cuprinde probleme privind selectia si angajarea resurselor umane. Metodele cele mai recomandate a fi utilizate, respectiv interviul si testele de selectie, sunt evidentiate in acest capitol.Este important ca acestei faze de recrutare si selectie sa i se acorde o grija deosebita.

Acest lucru necesita insa o mare vigoare si un profesionalism fara lacune, principiile si metodele perfect definite de literatura de specialitate trebuind respectate cu strictete. Acest capitol mai cuprinde probleme legate de angajarea resurselor umane, precum integrarea noilor angajati, am prezentat modul in care se manifesta inechitatea la locul de munca, iar in incheierea acestui capitol am abordat problema privind costurile recrutarii angajarii si integrarii resurselor umane.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.