Motoare cu ardere interna

Trimis la data: 2011-08-29 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: 35 Nota: / 10 Downloads: 19
Autor: Marin Georgiana Dimensiune: 689kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sistemele cu injector unitar (UI) si pompa de injectie unitara (PU) asigura pentru motoarele actualmente existente, la care adaptarea dispozitivelor gestionate electronic este simpla si ieftina, reducerea noxelor, a zgomotului, a consumului de combustibil precum si o foarte buna adaptabilitate la regimul de functionare.In figura se prezinta schema bloc a UEC cu traductoarele si comenzile specifice unui motor diesel cu gestiune electronica, inclusiv pentru sistemul de injectie.

In raport cu regimul de functionare al motorului, subansamblele din schema de mai sus asigura avansul la injectie si doza de combustibil injectata pe ciclu, optime.Sistemele IU si PU dispun de ventile magnetice comandate prin bobine electromagnetice, electronic, fiind alimentate de o pompa cu un singur cilindru, cu piston obisnuit, comparativ cu sistemele clasice, cu piston cu canal elicoidal pentru reglarea inceputului injectiei si a debitului injectat, folosite inca la motoarele de autocamioane.

La sistemele cu injector unitar (IU) toate componentele care realizeaza injectia de inalta presiune (pompa cu piston si injectorul propriu-zis, inclusiv ventilul magnetic) sunt inglobate in acelasi corp.In cazul pompei de injectie unitara (PU) ventilul comandat electronic face corp comun cu elementul de pompa cu piston si printr-o conducta scurta de foarte inalta presiune se face legatura cu injectorul.

Sistemul IU este montat direct in chiulasa, pistonul pompei de injectie fiind antrenat direct de un culbutor. Componentele importante sunt pistonul principal cu arc de readucere, un pistonas pentru descarcarea traseului cu combustibil sustinut de catre bobina comandata de catre UEC si care constituie de fapt acul diuzei injectorului.
Injectia se realizeaza in doua secvente:
- preinjectia la 300 bar pentru care ridicarea acului pulverizatorului se realizeaza sub efectul presiunii combustibilului, asigurandu-se astfel doza de combustibil necesara reactiilor pregatitoare arderii ceea ce realizeaza un mers linistit al motorului, optimizand si arderea propriu-zisa din punct de vedere al reducerii consumului de combustibil si al noxelor.

- injectia propriu-zisa la 2000 bar, comandata de catre UEC, cu ridicarea acului pulverizatorului de catre bobina electromagnetica.
Sistemul PU are pompa de injectie de foarte inalta presiune montata direct in blocul motor antrenata fiind de catre o cama speciala de pe arborele cu came ce comanda si distributia, legatura cu injectorul de constructie speciala plasat in chiulasa facandu-se prin conducta de mare presiune.

Ventilul pentru controlul injectiei este montat in partea superioara a pompei unitare, in acest caz comandandu-se cu bobina electromagnetica preinjectia la 300 bar, existand si in cazul solutiei in discutie un pistonas auxiliar pentru intreruperea injectiei de joasa presiune. Apoi urmeaza injectia principala la 1800 bar.Solutia de tip PU se realizeaza in serie incepand cu anul 1997, testele dovedind durate de functionare fara defectiuni de 55000 ore.

Din cele de mai sus rezulta ca procesul de injectie in motorul diesel, cu o influenta covarsitoare asupra reducerii consumului de combustibil, al noxelor si al zgomotului, poate fi asigurat prin realizarea unor presiuni la injector de pana la 2000 bar, folosind UEC care are memorate date de stand cu conditiile optime de injectie, utilizate fiind la autovehiculele moderne, recent fabricate.
Materializarea dezideratelor definite este realizata de catre firma Bosch GmbH folosind sistemele cu injector unitar (IU) si pompa de injectie unitara (PU).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.