Nato

Trimis la data: 2014-09-06
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.83 / 10
Downloads: 0
Autor: Cezar_G
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Produs al razboiului rece ,NATO a luat nastere in temeiul conditiei de la Otana semnata la 20 septembrie 1951.
Constituirea NATO:
Era menita sa confere eficacitate pactului Atlantic .Pentru scurt timp sediul organizatiei a fost la Londra ,iar din anul 1952 a fost transferat la Paris.In urma retragerii Frantei din structurile organizatiei ale Frantei ,sediul NATO a fost mutat la Bruxelles.
Consiliul reprezinta institutia cu cele mai importante prerogative care se pronunta asupra strategiei organizatiei si adopta decizii in toate domeniile de activitate. Consiliul decide in una limitate fiind asistat de numeroase comitete si grupuri de experti. Comitetele si grupurile de experti sunt formatiuni politice in probleme politice ,economice,de informare ,etc. Consiliul se reuneste de 2 ori pe an la nivelul ministrilor ,afacerilor externe ,apararii sau finantelor si saptamanal la nivelul reprezentantilor permanenti.

Ca exceptii lucrarile consiliului s-au desfasurat in sefii de state sau de guverne in decembrie 1957 iunie 1974 si decembrie 2006.
Pentru a clarifica chestiuni politice :sensibile sau delicate.
Secretariatul general: In acest sens suntem in prezenta unei functii politice deosebit de importanta avand in vedere atributiile secretariatului general de a prezida Consiliul NATO si de a prezenta organizatiei in exterior. Secretariatul general aduce diverse probleme in atentia Consiliului spre decizie si discutie ,promoveaza discutarea si coordoneaza desfasurarea uniunilor ale canului intercontinental.

In conflictele dintre statele membre secretariatul general poate asigura bunele sale oficii pentru gasirea unei solutii .
Adunarea Parlamentului a Atlanticului de Nord coordoneaza permitand din statele membre asupra obiectivelor gestionate.
Comitetul militar :Norflok,Nothwolk,Washington.
Organizatiile tratatului Atlanticului de Nord dispune de un tratat major ,oragan care asigura instruirea la nivel superior precum si standardizarea atlantica .Euro grupul -1968 si care cuprinde toate statele membre mai putin Franta,Portugalia,Islanda
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.