Natura - sursa de inspiratie in grafica de sevalet

Trimis la data: 2015-09-07
Materia: Arte plastice
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Claudia_S
Dimensiune: 546kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
De la creativitate la arta este doar un pas,un pas urias;il vor face aceia,cativa,care vor adauga bucuriei de a trai in prosperitate si bucuria de a face arta,de a deveni nemuritori.Ceilalti,cei mai multi,vor face si ei tot un pas creator,dar de la creativitate la design.si tot cu emotia originalitatii,cu bucuria aflarii"scurgerii frumoase"in tot ceea ce manuim, imbracam sau intrebuintam.Dar pasul,intr-un fel sau altul,spre arta sau spre design,este atelierul sau truda de a prelucra materia cu sensobilitatea cultivata, cu mijloacele artei prin studiul limbajului ei vizual devenit accesibil tuturor."
Am ales NATURA ca tema deoarece ea reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie pentru artist.Inca din cele mai vechi timpuri a fost abordata sub diverse teme sau motive.Se evidentiaza atat natura statica cat si natura inconjuratoare,sub forma unor peisaje intalnite des in pictura dar si in grafica.De asemenea artistiul cauta mereu sa descopere "ceva" in relatie cu formele si obiectele din care creatorul s-a inspirat. Astfel tema naturii mi-a fost o sursa de inspiratie in cadrul lucrarilor de-a lungul celor patru ani de studii.Experienta capatata m-a ajutat sa-mi perfectionez stilul, cunostintele, tehnica,aspecte practice ale stilului.

Linia,punctul,pata si culoarea m-au ajutata in exprimarea ideilor plastice. Peisajul reprezinta un continut principal ,de baza al operei de arta in carte sunt exprimate idei ,sentimente in relatie cu natura.Chiar daca propria descoperire a fost rodul unor investigatii anterior de stiinta,privita prin intermediul unei emotii artistice artistul isi pune amprenta prin viziunea sa proprie. Peisajele pot fi impartite in doua categorii: a)peisajul de sine statator
b)peisajul compus

a)Peisajul de sine statator include lucrari cu scene istorice,religioase sau ritualuri dar nu numai.O observatie consta in ideea ca peisajul nu reprezinta doar un fundal sau un element lipsit de semtiment,deoarece si acesta la randul lui poate sa ne sugereze o stare de spirit asemeni unui portret.Acest tip de peisaj este un fenomen general care dispare si apare in arta in functie de relatia om-realitate,in functie de viziunea diferita a artistului asupra naturii in fiecare opera.

b)Termenul de "peisajul compus" este inteles ca un lucru compus format din mai multe elemente.Compunerea este reprezentata de alegerea unui anumit fragment din natura si stabilirea punctului de observatie a naturii. Acest proces de evidentiere a sentimentelor a fost initiat in secolele XVI si XVII,si dureaza pana astazi.Acesta presupune o atitudine afectiva a omului fata de natura si fenomenele acesteia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.