Necesarul de mijloace de transport

Trimis la data: 2012-12-03
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 8.48 / 10
Downloads: 0
Autor: Petrescu Camelia
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Qi - cantitatea de transportat din produsul i - distanta medie de transport pentru produsul i viteza medie de deplasare a mijlocului de transport q - capacitatea unitara de transport (de obicei, in tone)
k - coeficientul mediu de utilizare sau incarcare a capacitatii unitare de transport tidi- timp incarcare, descarcare a unei unitati de produs i
Td - timpul disponibli al mijlocului de transport.
Sa se calculeze necesarul de mijloace de transport cunoscand urmatoarele: Cantitatea lunara totala care trebuie transportata= 3310 t
Distanta medie de trasportat= 364 m Viteza medie de deplasare= 5 km/h
Capacitatea lunara de trasportat = 2 t Coeficientul de utilizare a capacitatii unitare de transport= 0,9 Timpul de incarcare/ descarcare a unei tone de materiale = 10 min Se lucreaza cu saptamana de lucru intrerupta in 2 schimburi a 8 h.

In cadrul unei intreprinderi transportul intern intre doua puncte, intre care se afla o distanta de 600 de metri, se realizeaza cu ajutorul a 2 mijloace de transport, cu urmatoarele caracteristici: viteza mijlocului de transport descarcat - 16 km/ora;viteza mijlocului de transport incarcat - 8 km/ora; capacitatea de transport a unui electrocar - 1400 kg. In intreprinderea respectiva se lucreaza cu saptamana intrerupta intr-un schimb a 8 ore. Pentru mijloacele de transport considerate sunt prevazute anual 130 de ore pentru executarea reviziilor tehnice si a reparatiilor programate.

Transportul intern se desfasoara conform unui sistem pendular unilateral. Se mai cunosc:timpul de incarcare a unei tone in mijlocul de transport - 30 min;timpul de descarcare a unei tone - 18 min;
la fiecare cursa se inregistreaza un timp de asteptare de 20 minute;
coeficientul de utilizare a capacitatii unitare de transport este 0,8.
a)Sa se calculeze numarul de curse care pot fi executate anual de un mijloc de transport.b)Stiind ca anul trecut cantitatea ce a fost transportata cu ajutorul celor doua mijloace de transport a fost de 3000 tone sa se calculeze excedentul de capacitate de transport.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.