Neologisme engleza

Trimis la data: 2011-11-11
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 7.72 / 10
Downloads: 125
Autor: Leonardooo leo
Dimensiune: 19kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In practica utilizam o serie de termeni: intrunire, expozitii, simpozioane, congrese, evenimente sau conventii. De ce utilizam in mod diferentiat acesti termeni? Care este relevanta evenimentelor pe care le semnifica in activitatea economica? Sunt ele, de fapt, unul si acelasi lucru sau sunt chestiuni diferite, care sunt diferentele dintre ele si de ce vorbim despre aceste diferente?
Cand abordam aceste subiecte, in mod practic, facem referire la un domeniu pe care il denumim generic MEEC (meetings, expositions, events and conventions).Initiativa APEX propune definitia termenului "meeting" in varianta ansamblului activitatilor cu scop economic, educational sau social. Asociatiile utilizeaza in mod frecvent termenul pentru a desemna o combinatie intre actiuni educationale si expozitii.

In aceasta categorie includem seminarii, forumuri, simpozioane, conferinte, workshopuri, etc.Daca am incerca o definitie in sistemul online, ar arata cam asa:Termen: meeting Functie sintactica:substantiv.Definitie: a intruni.Termeni sinonimi:audienta, ansamblu, adunare, competitie, conferinta, congres,
congregatie, confruntare, intrunire, introducere, intalnire,
rendezvous, reuniune, sesiune, discutie.Concept:actiune de afaceri.

Cu alte cuvinte, atunci cand adunam doi sau mai multi oameni in acelasi loc vorbim de "meeting". Putem vorbi de o participare numeroasa, de ordinul sutelor sau chiar, desi mai rar, de ordinul miilor de persoane. Daca aceasta intrunire presupune si expunerea unor materiale, atunci ne referim la un targ sau la o expozitie, avand deci o componenta legata de expunere.

In continuare sunt prezentate definitiile celor mai importante concepte utilizate.Meeting. Un eveniment a carei principala activitate este participarea invitatilor la sesiuni cu scop educational, la discutii, pentru a socializa sau pentru a participa la diferite evenimente organizate cu acel prilej. Nu are componenta expozitionala.
Conventie.

Un eveniment a carei principala activitate consta in participarea invitatilor la diferite sesiuni educationale, participarea la intruniri/discutii, pt. a socializa sau pentru a participa la alte actiuni organizate cu ocazia evenimentului. Are o componenta expozitionala secundara.

Targ expozitional(Exhibition). (1) Un eveniment a carei principala activitate consta in vizitarea de catre participanti a raioanelor concepute in acest scop. Aceste evenimente se axeaza, in principal, pe relatia business-to-business (B-to-B). (2) Mai poate include si expunere de produse si materiale promotionale ca expresie a actiunilor de public relations, cu scopuri de vanzare si/sau de marketing;

din acest punct de vedere se identifica cu expozitiile si Trade Show.
Trade Show. O expunere de produse si servicii care se adreseaza unei anumite clientele si nu este deschisa catre public.

Expozitie (Exposition). O expunere de produse si servicii.
Seminar. (1) O prezentare sau un dialog care permite invitatilor sa faca schimb de idei intr-un anumit domeniu de specializare, cu moderarea efectuata de catre un expert in domeniu care conduce aceste discutii.

(2) Un "meeting" sau o serie de "meetinguri" la care participa zece sau mai multi specialisti care au preocupari diferite dar care au un interes comun si care se afla laolalta pentru a dobandi cunastinte noi.. Programul seminarului este astfel conceput incat sa asigure perfectioarea participantilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.