New York

Trimis la data: 2010-04-14
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.05 / 10
Downloads: 438
Autor: Loredana
Dimensiune: 6kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
New Yorkul este chintesenţa Americii. Capitalurile, forţa de munca ieftina si abundenta, materiile prime aduse pe apa sau pe uscat au adus oraşului renumele de centru mondial al afacerilor. Cu toate astea insa, New Yorkul nu este reprezentativ pentru întreaga America. Aceasta pentru ca niciunde altundeva nu trăiesc laolaltă atâţia oameni, atât de diferiţi, niciunde viata nu pulsează atât de puternic, însufleţita de peste doua sute de etnii care se amesteca intr-un peisaj multicultural, dar cu accente specifice ale fiecăreia dintre ele si, in acelaşi timp, nicăieri nu vei vedea atâţia zgârie-nori străjuind bulevardele.Manhattanul nu doarme niciodata.
Ziua, prin canioanele de sticla si metalele cartierului financiar, barbati distinşi si femei elegante roiesc unii pe langa alţii ca intr-un furnicar. Serile, newyorkezii si turiştii petrec pana târziu pe Broadway. Mii de bolizi despica străzile si bulevardele acompaniate de neîntreruptele sirene ale şalvarilor si maşinilor politiei. New Yorkul nu doarme niciodată.

Este un oraş al visurilor: al banilor castigati rapid, al succesului fulminant dar si al dezamăgirilor de proporţii. Primul mare val de imigranţi europeni a atins New Yorkul in 1836. Construcţiile de locuinţe nu mai puteau tine pasul cu cererea, făcând sa apară mahalalele.

După terminarea Războiului Civil, in 1865, mii de sclavi din Sud s-au refugiat aici pentru a scăpa de rasism si, in curând, milionul de locuitori a fost atins. Cele cinci districte administrative – Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens, si Staten Island –au format, in 1898, Marele New York, care avea sa devina un oraş de importanta internaţionala, mai ales după Primul Război Mondial, când au apărut si primii zgârie-nori.Una dintre emblemele acelui timp este celebra Empire State Building, ai cărei vizitatori au si astăzi privilegiul de a putea admira de aici cele mai frumoase panorame ale Manhattanului.

Exodul către estul oraşului.Vechiul trebuie sa facă mereu loc noului. Acesta este spiritul New Yorkului. In imediata vecinătate, pe Brooklyn Heights te aşteaptă un peisaj de un farmec unic in tot New Yorkul. In spatele micilor grădini se afla şiruri de case din gresie si cărămida de-alungul unor străzi pietruite si a bulevardelor care radiază o nesfârşita pace. Jos, de pe faleza Brooklyn-ului privirea parcurge panorama insulei de peste East River, cu zgârie-norii ce alcătuiesc parca decorul unei drame stranii.


Alte precizări:
Traseu: Curse aeriene din toate colturile lumii către aeroportul JFK ori către aeroportul Newark din statul vecin, New Jersey. Multe legături aeriene interne.Perioada optima: Aprilie, mai, septembrie si octombrie sunt lunile cu cea mai plăcuta temperatura.Cazare: Oraşul are hoteluri pentru toate buzunarele

Informaţii: După ce World Trade Center a căzut prada tragediei din 11 septembrie 2001, cea mai impresionanta imagine a Manhattanului, cu străzile sale ca nişte canioane, ramane cea a clădirii Empire State Building.Podul Brooklyn traversează râul Hudson, legând Brooklyn-ul de Manhattan.Times Square este centrul Manhattanului - punct nocturn de întâlnire pentru newyorkezi si turişti veniţi din toate colturile lumii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.