Nitu Titus

Trimis la data: 2010-02-09
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 8.41 / 10
Downloads: 0
Autor: Andrei Tariceanu
Dimensiune: 11kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, "Facultatea de filologie" sectia de "Limba si literatura romana" obtinand gradul didactic I, apoi cursurile post-universitare cu specialitatea "Sociologia educatiei si invatamantului" din cadrul Universitatii Bucuresti; ulterior a absolvit Facultatea de jurnalism din cadrul Ministerului Educatiei si Culturii.
Conform profesiei de baza, a fost profesor de "Limba si literatura romana", a predat si a fost directorul Scolii generale din comuna Saveni din judetul Ialomita pana in anul 1968, cand s-a constituit judetul Ialomita, fiind numit Inspector general adjunct (1968-1969), apoi Inspector scolar general al Inspectoratului scolar al judetului Ialomita, pana in anul 1978. Contributii notabile:

Preluarea activelor si pasivelor de la raioanele Lehliu, Fetesti, Calarasi si Slobozia si organizarea Inspectoratului scolar al judetului Ialomita, cu toate compartimentele si serviciile: Personal, Planificare, Indrumare si control, Contabilitate, Sectorizare. Dezvoltarea structurala si de profiluri; contributii organizatorice si conceptuale: "Scoala de muzica si arte plastice" (primul director - prof. Niculescu Valentina); "Casa Corpului Didactic" (director voluntar

Prestigiosul profesor Justin Gavanescu); "Liceul Pedagogic" (invatatori si educatoare, primul director din etapa de baza - prof. Radu Victoria); "Liceul de constructii", actualmente Alexandru Ioan Cuza (primul director - prof. Timofte Gheorghe); "Liceul de chimie" acum Mihai Eminescu (primul director - ing. Lautarescu Aurel); "Liceul agricol", temporar (primul director - prof. Stancu Nicolae); "Liceul de transporturi Fetesti"; "Grup scolar auto - Calarasi"; "Casa de copii cu deficiente" din Movila; "Casa de copii" din localitatile Slobozia, Ciocanesti, Calarasi, etc.

Tot ca dezvoltare structurala si de profilui se mai pot adauga: 140 de laboratoare de fizica si chimie modulare, dupa un patent japonez, ergonomic si functional cu racordare la curentul electric si butelii de aragaz; 160 de cabinete de limba romana, istorie, biologie si geografie, dotate cu retroproiectoare, diapozitive, diascoape si materiale documentare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.