Norme metodologice de aplicare a legii privind asigurarea pentru accidente de munca

Trimis la data: 2014-03-05 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 58 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 53kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prezentele norme metodologice stabilesc modalitatile de reglementare a unor proceduri, metode si mijloace de aplicare unitara a prevederilor Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, cu modificarile si completarile ulterioare.
ART. 2 In sensul prezentelor norme metodologice, urmatorii termeni se definesc astfel:a) medic curant - orice medic cu autorizatie de libera practica valabila, care isi desfasoara activitatea in unitati prestatoare de servicii medicale, aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate;

In vederea asigurarii pentru accidente de munca si boli profesionale, angajatorul are obligatia de a comunica asiguratorului domeniul de activitate, conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, numarul de angajati, fondul de salarii, precum si orice alte informatii solicitate in acest scop.
ART. 4

(1) Comunicarea datelor prevazute la art. 3 se face pe baza declaratiei pe propria raspundere a angajatorului, prevazuta in anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
(2) Declaratia pe propria raspundere se depune la sediul casei teritoriale de pensii pe raza careia angajatorul isi desfasoara activitatea.

(3) Declaratia pe propria raspundere se depune in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentelor norme metodologice.
(4) Angajatorii care dobandesc personalitate juridica ulterior datei mentionate la alin. (3) vor depune declaratia pe propria raspundere in termen de 30 de zile de la data inceperii raporturilor de munca ori de serviciu.
ART. 5

Angajatorii au obligatia sa anunte asiguratorul despre orice modificari aparute in legatura cu datele din declaratia pe propria raspundere, in termen de cel mult 15 zile de cand acestea au survenit.
ART. 6 (1) Declaratia pe propria raspundere se depune pe suport electronic, insotit de suportul pe hartie. (2) Declaratia pe propria raspundere va purta semnaturile persoanelor autorizate, precum si stampila angajatorului. ART. 7 Nedepunerea la termen a declaratiei pe propria raspundere, precum si nerespectarea obligatiei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.