Note referitoare la vehicule de calatori CPC

Trimis la data: 2009-04-28
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 101
Nota: 8.13 / 10
Downloads: 0
Autor: Moroianu Ana
Dimensiune: 77kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aceasta sectiune are rolul de a oferi cititorului o vedere de ansamblu asupra legii - cu alte cuvinte de a explica ce subiecte sunt tratate in curs. Ea va trebui sa contina definitiile legale importante. Continutul va varia de la o tara la alta, insa notele pentru Marea Britanie sunt exemplificate mai jos. Multe dintre regulile explicate in acest curs le vor fi familiare conducatorilor de vehicule pentru marfuri. De exemplu, sistemul de acordare a permiselor de conducere in Marea Britanie este in mare acelasi pentru ambele tipuri.
Pentru ca dupa legislatia britanica, daca un vehicul este folosit pentru transport public, este clasificat drept "vehicul pentru servicii publice". Aceasta inseamna ca, operatorul trebuie sa aiba o licenta de transport, soferul trebuie sa detina o licenta profesionala(de exemplu, categoria D) care necesita un al doilea examen de conducere, iar vehiculul trebuie sa se conformeze unor specificatii tehnice speciale. In sfarsit, asiguratorul partii terte a operatorului trebuie sa fie informat de faptul ca, activitatea este in regim de transport public, deoarece prima de asigurare va fi mai mare.

Multi cred ca "vehicul pentru servicii publice", sau "VSP" se refera la linia de transport londoneza numarul 11 de la statia Camden Town la statia London Bridge. Vehiculul utilizat pentru a oferi acest serviciu este un VSP, dar acelasi lucru sunt si multe altele."VEHICUL PENTRU SERVICII PUBLICE" Termenul acesta este definit conform Legii vehiculelor publice de calatori din 1981. Un vehicul cu motor altul decat un tramvai care : 1) Daca este adaptat sa transporte peste opt pasageri, este utilizat pentru transportul public de pasageri

2) Daca este adaptat sa transporte opt sau mai putin de opt pasageri, este utilizat pentru transportul public de pasageri la tarife separate in intreprinderea de transport de pasageri.Daca activitatea si vehiculul indeplinesc conditiile acestei definitii, operatorul va trebui sa obtina o licenta VSP. Aceasta indiferent daca vehiculul ofera un serviciu regulat, un tur al orasului "cu usile inchise" (cu autocarul) sau un serviciu interurban.Amenda maxima pentru operarea unui VSP fara licenta este de 2.500 L (4.000 $).

Exista doua exceptii.
Conducatorii auto angajati in activitati cu scop social, educational sau de recreere in care nu exista nici o intentie ca serviciul sa obtina profituri (de exemplu, autobuzul unei scoli de pe langa o autoritate locala, un grup al unei organizatii de tineret, o societate de caritate ce ingrijeste batrani sau bolnavi) pot obtine un permis special care ii scuteste de obligativitatea unui licente de transport. Aceste licente se numesc Legitimatii "sectiunea 19".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.