Notiunea de administratie publica

Trimis la data: 2014-01-07
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 9.68 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dezvoltarea corespunde unui proces de mobilitate,de schimbare cu caracter deliberativpentru atingerea obiectivelor economico-sociale.dezvoltarea are doua faze;cea virtuala(dv) si cea reala(dr).Dezvoltarea virtuala presupune parcurgerea ciclului creativitata-idee de proiect-confruntarea cu unele teste de realitate si definirea suprastructutii si infrastructurii proiectului,integrarea in alte proiecte si in mediu si intitutionalizare proiectului.Dezvoltarea reala are,este sau ar trebui sa fie insotita de cresterea economica si se obtine din transformarea lui dv in dezvoltarea reala ,process mijlocit de management.
Dezvoltare locala reprezinta procesul de dezvoltare,in principal economica, intr-o anumita regiune dau unitate administrativ e-teritoriala,care determina o crestere a calitatii vietii la nivel local.Dezvoltarea economica presupune dezvoltarea capacitatii economice regionale sau locale si formularea raspunsului la schimbarile economice,tehnologice,sociale.Dezvoltarea regionala,ca forma a dezvoltarii locale,este un process desfasurat pe termen lung sustinut si de activitati concepute pe termen scurt,mediu si lung.

Dezvoltarea unui teritoriu presupune existenta unui cadru legal,care o poate inconjura sau stopaprin gradul de autonomie conferit actorilor locali sau prin gradul de implicare al nivelului statal cadrul legal, apanaj al nivelului central, are in vedere reglementari in domeniu:
Aplicarea strategiei de dezvoltare presupune existenta unor resurse: financiare, umane, materiale, informationale. Dezvoltarea trebuie sa porneasca de la resursele endogene si sa aiba in prim plan resursa umana si potentialul creativ al acesteia. Statul si autoritatile locale sunt responsabili pentru crearea mecanismelor de dezvoltare a resurselor proprii colectivitatilor locale.

Cladirile cele mai vechi ale actualului centru istoric al Timisorii au fost construite la inceputul secolului al XVIII -lea , motiv pentru care Timisoara este cunoscuta ca un oras baroc , orasul insa este mult mai vechi dar , cu exceptia unei parti din castelul Huniade , nici structura urbana medievala , nici cladirile dinainte de 1716 nu mai pot fi vazute astazi .

Timisoara este situata pe o campie mlastinoasa unde doua rauri , Timis si Bega , inundau periodic teritoriul . Numele orasului provine de la raul Timis care avea o larga retea de mlastini si afluenti . Unii istorici presupun ca o fortareata romana numita Zenobara sau Zambara a existat in aceste locuri . Aceasta ar fi fost mai tarziu cucerita de goti si avari , ultimi dand numele de Bega unuia dintre rauri . Arheologii nu au gasit urmele acestei fortarete si se presupune ca a fost inghitita de mlastini . Totusi , in partea nordica a orasului , urme ale asa zisului " sant de fortareata romana " pot fi vazute , desi nu pot fi foarte corect datate .

Dupa retragerea avarilor , aici a aparut un sat roman . In 896 cneazul Glad , care se presupune ca a domnit in aceste locuri a acceptat suveranitatea ungara . In 1010 regiunea Timisorii a fost inclusa in Ungaria . Nu a mai fost gasita nici un document care sa dateze din perioada 1010 - 1204 , cand numele Timisorii a aparut pentru prima oara in documente ca oras , fiind numit "Castrum Timisensis " .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.