Notiunea de comportament simulat

Trimis la data: 2016-05-27
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 8.18 / 10
Downloads: 0
Autor: Firtescu ionut
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Este un fisier tip doc.

Conform profesorului Ioan Ciofu, in lucrarea "Comportamentul simulat", in privinta raspunsului comportamental se disting doua modalitati si anume:

Comportamentul aparent care include manifestarile exterioare ale
persoanei, pe care cei din jur le pot observa direct, cum ar fi limbajul, gestica, mimica sau miscarea corpului.

Comportamentul inaparent care include modificarile interne, ce se manifesta
indirect si insotesc procesele gandirii, emotiei, limbajului.
Comportamentul simulat este un comportament intentionat. El este o entitate contradictorie intre aspectul aparent si cel inaparent al comportarii, expresie a dedublarii psihologice in raport cu sine(aspectul inaparent) si alteritatea, adica in raport cu societatea (aspectul aparent).

Comportamentul simulat e definit ca o incercare de a ascunde sau falsifica sensul unei realitati de fond psihosomatic.

Cercetatori ai tuturor timpurilor, au constatat ca atunci cand o persoana minte, au loc modificari psihofiziologice la nivelul organismului acesteia. Uneori, comportamentul simulat poate fi descoperit numai prin simpla observare a expresiei fetei sau manifestarea generala a persoanei suspectate de comiterea unei infractiuni. Incercarea de a ascunde adevarul este insotita, de multe ori, de accelerarea brusca a batailor inimii, de inrosirea obrajilor, inghititul in sec, de un impuls involuntar sau de alte astfel de fenomene.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.