Notiuni generale de drept vamal

Trimis la data: 2009-08-23 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 1607
Autor: Veaceslav Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
În timpul de față în majoritatea instituțiilor de învățămînt juridice se studiază dreptul vamal care este alcătuit din o totalitate de instituții de drept de diferită natură juridică care formează în ansamblu activitatea vamală. Activitatea vamală nu este altceva decît obiectul de reglementare a dreptului vamal.

Conform CV activitatea vamală se constituie din promovarea politicii vamale, asigurarea respectării reglementărilor vamale la trecerea mărfurilor, mijloacelor de transport și persoanelor peste frontier vamală a RM perceperea dreptului de import și export, vămuirea, controlul și supravegherea vamală și alte activități de promovare politicii vamale.

Această definiție este laconic dar reflect structura activității vamale în general. Dacă am încerca să evidențiem trăsăturile specific ale activității vamale putem evidenția caracterul complex pe de o parte, iar pe de altă parte caracterul diferențiat al elementului activității vamale. Specificul acesora este condiționat de natura și scopul complex al activității vamale.

Definiția expusă în CV nu cuprinde un șir de elemente de bază care fac parte din activitatea vamală la ele se atribuie: 1) statistica vamală 2) lupta cu contraband și alte infracțiuni din sfera activității vamale.3) lupta cu încălcările regulilor vamale. Procedura și examinarea cazurilor de încălcare a regulilor vamale.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.