Notiuni generale despre Word

Trimis la data: 2006-11-01 Materia: Informatica Nivel: Gimnaziu Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 14
Autor: Andrei Isopescu Dimensiune: 958kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Notiuni generale despre Word care este unul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori pânã la lucrări de cercetare. Programul înlocuieşte vechea maşinã de scris zgomotoasã şi are avantajul cã se pot tipãri sute de copii fãrã a fi nevoie sa fie scrise fiecare în parte.Notiuni generale despre Word

Notiuni generale despre Word iat in acest capitol vom învãţa despre caracteristicile principale ale programului Word şi despre cum sã manipulãm cuvintele pe ecran. Pentru a lansa programul Word, se executã clic pe pictograma Word, iar programul afişeazã o paginã de document goalã.

Notiuni generale despre Word - În zona de lucru goalã existã o liniuţã verticalã care pâlpâie care se numeşte reper de inserare. Aceastã linie începe din acelaşi loc pânã când începem sã tastãm cuvintele.

Pentru a introduce text folosim tastatura calculatorului. Atunci când începem sã tastãm, reperul de inserare se mutã spre dreapta. În momentul în care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, în mod automat programul Word mutã reperul de inserare la începutul liniei urmãtoare. Aceasta se numeşte "word wrapping" (aşezarea automatã a cuvintelor).

Nu apãsãm pe tasta Enter pentru a începe o nouã linie decât dacã vrem sã începem un nou paragraf. Atunci când introducem mai multe linii decât ar putea încape într-un ecran, liniile de text încep sã se deruleze automat în sus astfel încât reperul de inserare sã rãmânã întotdeauna la vedere.

Pe mãsurã ce deplasãm indicatorul mousului pe ecran vom observa cã acesta îşi modificã forma. Uneori are forma unei sãgeţi, dar alteori are o forma ciudatã care seamãnã cu litera I. Atunci când indicatorul mousului se aflã în interiorul zonei text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut sub denumirea de cursor. Putem executa clic cu acest cursor într-un anumit loc pentru a efectua modificãri între caractere, înainte şi dupã cuvinte, şi aşa mai departe. De câte ori mutãm indicatorul mousului în afara zonei de text, el se transformã în vechiul indicator în formã de sãgeatã.

Deplasarea pe ecranul programului Word cu ajutorul tastaturii

Apãsãm Deplasare
La dreapta cu un caracter
^ În sus cu o linie
În jos cu o linie
Ctrl+ La dreapta cu un cuvânt
Home La începutul unei linii
End La sfârşitul unei linii
PgDn În jos cu un ecran
PgUp În sus cu un ecran
Ctrl+PgDn În partea de jos a ecranului
Ctrl+PgUp În partea de sus a ecranului
Ctrl+Home La începutul documentului
Ctrl+End La sfârşitul documentului


Normele de etichetã ale redactãrii

Motivul numãrul unu pentru care existã programele de redactare este simplificarea prelucrãrii. Redactarea este procesul de modificare a unei lucrãri înainte de a aşeza documentul pe hârtie. Pe vremea maşinilor de scris, textul era pus pe hârtie imediat ce se apãsa tasta maşinii de scris. Dacã se fãcea vreo greşealã trebuia luat de la capãt cu o hârtie curatã.

Sau se încerca repararea greşelii cu tot felul de soluţii de ştergere care nu fãceau altceva decât sã murdãreascã totul. Cu un program de calculator, se poate tasta textul, se pot face modificãri în text, se poate rescrie tot textul şi rearanja fãrã a pierde timp, hârtie sau cernealã. Se fac toate aceste modificãri pe ecran utilizând o diversitate de tehnici, pe care le vom vedea în continuare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.