Noutati in managementul public

Trimis la data: 2010-10-17
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 8.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Mihalache
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Evaluarea candidatilor la posturile si functiile publice se face in cadrul concursurilor si examenelor pentru ocuparea functiilor publice.
Cadrul legislativ necesar desfasurarii acestor activitati este reglementat de H.G. privind organizarea si desfasurarea concursurilor si examenelor pentru ocuparea functiilor publice. Principiile fundamentale pentru organizarea si desfasurarea concursurilor si examenelor sunt:competitia deschisa, ceea ce implica accesul liber al oricarei persoane care indeplineste conditiile cerute de lege pentru ocuparea functiei publice la concurs sau examen;
Comisiile de concurs constituite pentru ocuparea functiilor publice de executie din cadrul autoritatilor si institutiilor publice sunt compuse din 3-5 membri astfel: 2-3 functionari publici care sa aiba cel putin categoria, clasa si gradul functiilor publice vacante pentru care se organizeaza concursuri, 1-2 persoane din afara autoritatii sau institutiei publice care organizeaza concursul, de regula specialisti din invatamantul superior de specialitate sau reprezentanti desemnati prin ordin sau dispozitie a conducatorului autoritatii sau institutiei publice coordonatoare sau ierarhic superioare.

Exista o serie de diferentieri de procedura pentru cei care ocupa functii publice de conducere din cadrul autoritatilor si institutiilor publice ale administratiei publice centrale, cand comisiile de concurs sunt compuse din doi membri desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice respective, un membru al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, un membru desemnat al Ministerului Administratiei si Internelor si o persoana din afara institutiei, de regula specialisti din invatamantul superior de specialitate.

Pentru functiile publice de conducere din cadrul aparatului propriu al prefectului, institutiilor subordonate acesteia sau celor din administratia centrala, ca de altfel si in cazul serviciilor descentralizate ale ministerelor la nivel local. Evaluarea se face de catre o comisie formata din doi membri desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice respective, unul desemnat de autoritatea ierarhic superioara si altul de ANFP si o persoana din afara institutiei, de regula un specialist din invatamantul superior de specialitate.

In cadrul Consiliilor judetene evaluarea candidatilor la functiile publice se face de catre comisii formate din doi membri desemnati de presedintele consiliului sau, pentru Consiliul general al municipiului Bucuresti, desemnati de primarul general, un membru desemnat de Ministerul Administratiei si Internelor si unul desemnat de ANFP si un reprezentant al prefectului.In cadrul Consiliilor locale, evaluarea candidatilor la functiile publice de conducere din cadrul aparatului propriu se face de catre comisii de concurs formate din 2-4 membri desemnati de primar si un membru desemnat de prefect.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.