Nutritia unor sportive din kuweit

Trimis la data: 2013-04-17 Materia: Diverse Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: dedeya Dimensiune: 206kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Nutritia este "stiinta de alimente, nutrienti si substante aferente acestora, actiunea lor, interactiunea si echilibru in ceea ce priveste sanatatea si boala" (Centrul de Promovare a Sanatatii, 2006). Nutritia joaca un rol important in ciclul de viata al omului (Al-Hamahma, 2000). In calitatea si cantitatea corespunzatoare, o dieta sanatoasa echilibrata ofera organismului uman substante nutritive necesare.

Cu toate acestea, pentru a obtine o intelegere mai larga a intrarii in vigoare, in nutritia asupra indivizilor, este necesar sa se inteleaga comportamentele de informare si preferintele reflectate de catre persoane fizice in roluri diferite. Aceasta cunoastere ar putea ajuta la imbunatatirea comportamentelor, sa schimbe preferintele negative, care in schimb afecteaza rolul general de nutritie.

Intelegerea orientarii de nutritie este esentiala in cautarea si utilizarea informatiilor nutritionale. De aceea, acest studiu urmareste sa obtina o intelegere a comportamentelor de informare si preferintele sportivilor de sex feminin, pentru a pune bazele cercetarilor viitoare, care ar putea ajuta la identificarea punctelor forte si a punctelor slabe, precum si de a afecta in mod pozitiv practicile generale nutritionale ale sportivilor de sex feminin.

Nutritia joaca un rol-cheie in domeniul sanatatii si al vietii, precum si modul de a folosi informatiile nutritionale este semnificativ. Educarea sportivilor poate avea efecte pozitive asupra exercitarii si a concurentei. O buna practica dietetica este importanta pentru sportivi, in scopul de a ajunge la un nivel optim, care le va ajuta sa concureze efectiv si eficient. Studiile au fost efectuate in ceea ce priveste sursele de informare de nutritie ale publicului larg.

Sportivii sunt ingrijorati cu privire la importanta produselor alimentare in prevenirea sanatatii si bolii. Este obligatia profesionistilor in nutritie de a oferi informatii nutritionale simple, precise, si echitabile. Comunicarea informatiilor nutritionale, care de multe ori pare a fi complexa si confuza, este un domeniu in evolutie (Tontisrin & Bhattacharjee, 2002). Intelegerea principiilor fundamentale de nutritie, combinata cu practici dietetice bune, este esentiala.

Buttriss (1997) a realizat un studiu in profunzime in Regatul Unit (UK), pentru a evalua informatiile nutritionale. Respondentii au adoptat recomandari de sanatate legate de nutritie si de macronutrienti, cum ar fi grasimi. Majoritatea respondentilor (80%) au fost bine informati cu privire alimente sanatoase.

Abbott a testat surse de nutritie in Marea Britanie si s-a axat pe utilizarea etichetelor produselor alimentare si sursele de informare de nutritie. Respondentii au vrut detaliat, dar simplu, informatiile nutritionale pe etichetele produselor alimentare. Informatiile nutritionale pe etichetele produselor alimentare a afectat, de obicei, deciziile de cumparare. Majoritatea respondentilor (82%), s-au uitat la etichetele produselor alimentare si au citit informatii nutritionale in mod regulat.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.