O lume pustie - compunere

Trimis la data: 2009-04-23
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.36 / 10
Downloads: 1343
Autor: Irina P.
Dimensiune: 8kb
Voturi: 88
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Intr-o lume in care intunericul si-a gasit adapost … toti ajung in cele din urma acolo...Poate chiar viata pe care o duc intre acei pereti si lumima care patrunde printre gratiile ferecate ii imping catre o lume pustie.
Am ajuns acolo si nu stiam de ce. Nici macar unde ma aflam. Priveam in spate, dar nu zaream nimic . Apoi o lumina puternica a patruns prin gratiile geamului. Soarele a aparut pentru cateva clipe, dar a disparut . Din nou intunericul domnea.

Sunetul ce se auzea venind din fundul camerei se izbea din ce in ce mai tare de podea. As fi vrut sa pot descrie ceea ce vedeam, dar imaginatia imi juca feste.

Gandeam…Zaream usa dincolo de care nu puteam trece decat cu gandul care zbura acum in alta parte. Doar raza de soare care se vedea printre gratiile geamului aducea lumina in acea lume pustie.

Frigul imi patrundea pielea , carnea, oasele... Mancarea sta in continuare in castronul din fundul camerei. Deschideam ochii indreptandu-i catre castronul cu mancare, dar ma lasam batut, stiind ca nu aveam cum sa rup lantul din jurul gatului.

Lantul imi provoca dureri. Incercarea de a scapa era zadarnica… Din cauza ranii din jurul gatului pe care nu stiam de unde o aveam nu puteam rupe lantul care ma despartea de castronul cu mancare.

Am rupt lantul si incercam sa ma tarasc pana la castron, insa rana nu-mi dadea pace si nu ma lasa sa fac nici macar un pas. In ciuda durerii, continuam sa merg. Am ajuns in cele din urma la castron. Eram mort de foame si mancam in ciuda gustului dezgustator.

Ochii nu imi erau folositori, dar auzeam sunete venind din camera alaturata. Nu puteam sa stiu ce se intampla, dar aveam o presimtire ca raul se va produce.

Lumina care aparea si disparea prin fereastra si sunetele ce se auzeau din ce in ce mai tare ma faceau sa cred ca acesta imi era sfarsitul. Am inchis ochii, am pus botul pe labe…
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.