O scrisoare pierduta - I.L.Caragiale

Trimis la data: 2005-05-10
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.50 / 10
Downloads: 20
Autor: Mircea suciu
Dimensiune: 5kb
Voturi: 351
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
I.L Caragiale este unul dintre marii clasici ai literaturii romane. Opera lui ofera o ampla imagine a moravurilor si institutilor timpului sau, in vlolumul "Momente si schite". A creat numeroase nuvele fantastice si psihologice: "La hanul lui Manjoala" , "In vreme de razboi" , "O faclie de Paste" etc.
Una din cele mai reprezentative comedii ale sale este "O scrisoare pierduta" jucata pt. prima oara la 13 nov 1884 pe scena T.N.B

Fiind o comedie aceasta opera literara intruneste atat condtile generale ale unei creati dramatice cat si pe cee caracteristice speciei. Ca orice opera dramatica a fost scrisa cu scopul de a fi jucata pe scena. Este structurata in acte si scene. Timpul si spatiul actiunii sunt limitate . Intamplarile se petrec i capitala unui judet de munte in timpul alegerilor in 1883 si cuprind o serie de intamplari aleifarsei lectorale din acel an.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.