Oameni

Trimis la data: 2012-02-04
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 9.00 / 10
Downloads: 118
Autor: Alx Alexa
Dimensiune: 10kb
Voturi: 8
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Incearca sa fii un om de valoare si nu neaparat un om de success." Albert Eisteinrn Cred ca afirmatia facuta de fizicianul german Albert Einstein este adevarata.rn In primul rand, un om de success nu are neaparat valoare. Omul de success poate fi vanitos si atunci valoarea lui scade. Nu toti oamenii sunt in adevaratul sens al cuvantului "oameni"; ei pot avea success, dar sa faca totodata si lucruri abominabile: cum ar fi Stefan Ghioghidiu din Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi , personaj ce era un om de valoare, dar si-a banuit sotia de infidelitate si toata relatia lor frumoasa s-a distrus.
Putem afirma ca sub masca unui om de success se poate ascunde o elucubratie si acel om sa nu aiba nicio valoare. Sunt multe persoane ascunse sub sub o carapace, care au emfaza greu de inteles si daca inlaturi acea carapace, descoperi niste persoane asemenea merelor frumoase, stralucitoare la exterior si viermanoase la interior.

Acela nu este un om de valoare, cu toate ca a obtinut succese si poate ti-a dat impresia de persoana culanta.Asemenea unei persoane, si o opera poate avea success, dar poate fi prozaica si atunci nu are valoare. Cauza lipsei valorii poate fi limbajul criptic, neinteles de cititor.

In al doilea rand, omul de success poate fi si de valoare cand acesta se revanseaza catre umanitate dand lucruri de valoare, creand capodopere care vor dainui peste ani. Starea de emulatie care trebuie sa-l cuprinda trebuie sa fie in primul rand cu el insusi, si apoi cu ceilalti din jurul sau.In concluzie, un lucru dezirabil pentru omul de success ar trebui sa fie dorinta lui de a fi si de valoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.